Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας : ''Τα 39 απροστάτευτα παιδιά δεν θα φέρουν την καταστροφή στο Δήμο Καμένων Βούρλων''

 

 

Απέναντι σε κάθε απάνθρωπη και ξενοφοβική στάση , δηλώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  , υποστηρίζοντας οτι τα 39 απροστάτευτα παιδιά, που φιλοξενούνται προσωρινά έως ότου αποχωρήσουν για άλλη χώρα, δεν θα φέρουν την καταστροφή στο Δήμο Καμένων Βούρλων, κι ούτε θα αλλάξουν πολλά για τους ντόπιους.

Στην ανακοινωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής :

 ''Η  αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο είναι κάτι που δεν σταματάει σε φυλές, χρώματα και θρησκείες.Ως κάτοικοι του νομού Φθιώτιδας εδώ και έναν περίπου χρόνο είμαστε θεατές ενός επαναλαμβανόμενου φαινομένου. Κάτοικοι ανά περιοχές του νομού μας, αντιδρούν στην ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων, αφήνοντας στην άκρη κάθε αίσθημα αλληλεγγύης, ενδεχομένως φοβούμενοι το άγνωστο αλλά και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Κάθε φορά παρακολουθούμε ανθρώπους να «διώχνονται», κι όλα αυτά ως συνέπεια της επιπόλαιης στάσης που κράτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί του προσφυγικού ζητήματος από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και ως αντιπολίτευση.

Κανένας σχεδιασμός, καμία ενημέρωση προς τις τοπικές αρχές και υπέρμετρη προχειρότητα είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την εγκατάσταση προσφύγων στην εκάστοτε περιοχή.

Η κυβέρνηση δεν δύναται να πείσει τις τοπικές κοινωνίες ότι μεριμνά για τη διαβίωση των προσφύγων, αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας των ντόπιων κατοίκων.

39 απροστάτευτα παιδιά, που φιλοξενούνται προσωρινά έως ότου αποχωρήσουν για άλλη χώρα, δεν θα φέρουν την καταστροφή στο Δήμο Καμένων Βούρλων, κι ούτε θα αλλάξουν πολλά για τους ντόπιους.

Αυτό που θα αλλάξει όμως, είναι η ζωή αυτών των παιδιών. Τα βιώματά τους από τον διωγμό που οι Έλληνες για άλλη μια φορά τους προσφέρουν ως εύκολη λύση.

Με λύπη μόνο μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Αρχικά για τα 39 αυτά παιδιά, αλλά και εν συνεχεία για τους κατοίκους, που έχουν πέσει θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού και της μισαλλοδοξίας που τόσο καιρό έχει σπείρει στην ελληνική κοινωνία η Νέα Δημοκρατία''.

 

 

   

randomness