Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκος Σταυρογιάννης : «Αξιοκρατική επιλογή» καλλιτεχνικού διευθυντή με…κομματικά κριτήρια

 

Με κομματικά κριτήρια εγινε η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης , καταγγέλλει η δημοτική παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη . Με ανακοίνωση που εδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ''Πρόταση Ευθύνης'' σημειώνει τα εξής :

''Είναι ολοφάνερη και εναγώνια η προσπάθεια του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης να πείσουν ότι η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν αποτέλεσμα μιας αξιοκρατικής αξιολόγησης. 

Μια απλή ανάγνωση όμως των βιογραφικών όλων των υποψηφίων δεν πείθει γι΄ αυτό. Η δε επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε στην εισήγηση προσβάλλει τις άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες. 

 Είναι βέβαιο ότι η  προσυμφωνημένη πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  υπονομεύει τη διαδικασία και προσβάλλει την λειτουργία του οργάνου και εν τέλει τον  ίδιο το θεσμό. 

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και αξιοκρατική αξιολόγηση αλλά με βάση την πολιτική και κομματική διαδρομή του.  Εκτός από βουλευτής του «Ποταμιού» που σήμερα θεωρείται ιδιαίτερο προσόν, αυτό που συνέβαλλε καθοριστικά στην επιλογή του ήταν  η υποψηφιότητά του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αθηναίων. 

Παρ' όλα αυτά του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του,  και ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη συνέχιση της πολύ επιτυχημένης πορείας του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης''.

    

randomness