Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Νίκος Σταυρογιάννης: Συνεχίζουμε Μαζί και τη νέα τετραετία !

• Μεγάλη συγκέντρωση χθες, έξω από το Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού του, “Πρόταση Ευθύνης”, στη Ρήγα Φερραίου στη Λαμία


Την βεβαιότητα ότι οι δημότες θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον συνδυασμό του και θα του δώσουν με την ψήφο τους την δύναμη να συνεχίσει το έργο του και την επόμενη τετραετία, εξέφρασε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. 

Σε μια δυναμική συγκέντρωση έξω από το εκλογικό του κέντρο ο κ. Σταυρογιάννης, τόνισε ότι ο απολογισμός του έργου του την πρώτη τετραετία έχει θετικό πρόσημο για το Δήμο και τους δημότες, υπενθυμίζοντας ότι το 2014 όταν ο συνδυασμός του ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε από μηδενική βάση.

“Πρώτο μας μέλημα, είπε ο κ. Σταυρογιάννης, ήταν να βάλουμε τάξη και σειρά στη λειτουργία του Δήμου.

Προχωρήσαμε σε διοικητική ανασυγκρότηση. Μεταφέραμε προσωπικό από υπηρεσίες με πλεόνασμα, σε υπηρεσίες με ελλείψεις, όπως η αποδεκατισμένη τεχνική υπηρεσία που παραλάβαμε.

Συντάξαμε και λειτουργούμε με νέο Κανονισμό Υπηρεσιών, ήδη από το 2016, διεκδικώντας έτσι και νέες μόνιμες θέσεις εργασίας αλλά και πάνω από 700 θέσεις 8-μηνης απασχόλησης από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Κάναμε ψηφιακές τις υπηρεσίες του Δήμου με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και ψηφιακή υπογραφή, καταγράψαμε τις νομικές υποθέσεις πολλές από τις οποίες λίμναζαν για χρόνια και αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα και την πλήρη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή.

Καταγράψαμε χρέη, πρόστιμα και αφανείς υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 8.000.000, τα οποία και ξεπληρώσαμε χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης ούτε ευρώ.

Βάλαμε τέλος σε σπατάλες. Καταγράψαμε πλήρως, για πρώτη φορά, την περιουσία του Δήμου, συντηρήσαμε δεκάδες δημοτικά ακίνητα, ενοικιάσαμε πολλά από αυτά αξιοποιώντας την στο έπακρο.

Ξεδιαλύναμε σκοτεινές υποθέσεις, που έρχονται από το παρελθόν, όπως αυτή της μαύρης τρύπας 1.500.000 € του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, τα χρέη του Δ΄ ΚΑΠΗ, την «εξαφάνιση» του μετοχικού κεφαλαίου του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Φθιώτιδας κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 25 - Κυριακής 26 Μαΐου.

 

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...