Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκος Σταυρογιάννης :«Τα πρώτα αυτόνομα μίνι λεωφορεία χωρίς οδηγό , έρχονται στη Λαμία»

 

 

Tα πρώτα αυτόνομα μίνι λεωφορεία, έρχονται στη Λαμία για τις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και οι εταίροι μας, «η Λαμία είναι, πλέον, μία από τις ηγέτιδες μικρές έξυπνες πόλεις της Ευρώπης»! 

Tο καινοτόμο πρόγραμμα FABULOS για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων τον Οκτώβρη του  2017. ''Τότε  υπήρξε ενθουσιασμός αλλά και αμφισβήτηση'' δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης , αλλά σήμερα τρία χρόνια μετά είναι πραγματικότητα .

Το πρόγραμμα FABULOS, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020 και θεωρείται από τα πλέον πρωτοποριακά project της Ευρώπης.  

Στόχος είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη έξυπνων λειτουργικών συστημάτων για αυτόνομα μίνι λεωφορεία ως αναπόσπαστο κομμάτι των δημόσιων συγκοινωνιών σε έξι πόλεις της Ευρώπης και όχι απλά σε κλειστές διαδρομές. 

Με συνεργάτες τις πόλεις τουHelsinki (Φινλανδία), του Helmond (Ολλανδία), του Gjesdal (Νορβηγία), του Porto (Πορτογαλία), του Tallinn και το Υπουργείο Οικονομίας και Επικοινωνιών της Εσθονίας, και με τεχνικό σύμβουλο το κορυφαίο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Helsinki, η Λαμία πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών.  

''Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, προκειμένου να κάνουμε τη Λαμία μια πραγματικά έξυπνη πόλη, λειτουργική για τους δημότες και τους επισκέπτες της, όμως έχουμε ήδη θέσει τις απαραίτητες, ισχυρές βάσεις ώστε αυτό να γίνει βήμα – βήμα πραγματικότητα'' σημειώνει στην ανακοινωσή του ο κ. Σταυρογιάννης . 

''Με ένα παζλ δράσεων που σχεδιάσαμε και χρηματοδοτήσαμε από το 2015 έως το 2019, όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το FABULOS κ.α., η Λαμία έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει ένα καλύτερο και πιο φιλικό αστικό περιβάλλον για όλους μας'' καταλήγει ο πρώην Δήμαρχος .

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.