Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φθιώτιδας: “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στην Μαυρομαντήλα ..'”

Την αντίθεση της στην εγκατάσταση προσφύγων στην θέση «Μαυρομαντήλα» εκφράζει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στην Φθιώτιδα τονίζοντας   όμως την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες .

Σε σχέση με όσα ακούγονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ , υποστηρίζει οτι ''είναι απλά ένα χωράφι, σε χώρο δίπλα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ χωρίς καμιά υποδομή, που δεν εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι''.  

 

Ο λαός μας, που χρόνια τώρα ζει το δράμα των προσφύγων, μπορεί να καταλάβει πως όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται, οικογένειες με μικρά παιδιά που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις βόμβες, τις καταστροφές, σημειώνει στην ανακοινωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή . 

 

Παλεύουμε και απαιτούμε τονίζει το ΚΚΕ :

  • Να ακυρωθούν τώρα τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα.
  • Να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους απευθείας χωρις να περνάνε αναγκαστικά απ΄την Ελλάδα πράγμα το οποίο απαιτεί ακύρωση των συμφωνιών του Δουβλίνου.Δυνατότητα να πανε στις χώρες προορισμού τους και να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για όσους πρόσφυγες είναι ηδη στη χώρα μας.
  • Να κλείσουν τώρα οι “Μόριες”, τα κέντρα κράτησης – hotspots – και να μην υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα κέντρα χιλιάδων εγκλωβισμένων στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα όπως η Μαυρομαντήλα..
  • Όσο παραμένουν στη χώρα μας, να διασφαλιστούν ανθρώπινες – αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Άμεσα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και παιδείας για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούνται.
  • Να χρηματοδοτούνται απ΄τον ΟΗΕ και την Ε.Ε και να μην εμπλέκονται καθόλου Μ.Κ.Ο ή άλλες οργανώσεις.
  • Να παλέψει ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απομονώνοντας κάθε φωνή, με ρατσιστικές ή φασίζουσες αποχρώσεις.

Σε σχέση με όσα ακούγονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, που είναι απλά ένα χωράφι, σε χώρο δίπλα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ χωρίς καμιά υποδομή, που δεν εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Αντιπροτείνουμε με την ευθύνη του Υπουργείου, της Περιφέρειας και των Δήμων να βρεθεί κατάλληλος χώρος και να προετοιμαστεί με οργανωμένο τρόπο.

Ο λαός της περιοχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραπλανηθεί με συσκέψεις επί συσκέψεων και φανταχτερά λόγια, που δεν λένε τίποτε και δεν καταλήγουν πουθενά.

  • Παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που δημιουργούν κατατρεγμένους και πρόσφυγες. Λέει ΟΧΙ στην πολιτική της Ε.Ε,των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.. Να φύγουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.
  • Βρίσκεται στο πλευρό της προσφυγιάς και αγωνίζεται μαζί της για όσα χρειάζεται και δικαιούται.

   

randomness