Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Το Νοσοκομείο Λαμίας και το Γηροκομείο Στυλίδος επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας

 


Ποιμαντικές επισκέψεις αγάπης, γνωριμίας και επικοινωνίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας  κ. Συμεών.

            Αρχικά ο Σεβασμιώτατος  επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρχιμανδρίτη  π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο  π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη.

  Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν και καλωσόρισαν με  εγκαρδιότητα  ο Διοικητής του Νοσοκομείου   Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης και ο Υποδιοικητής  Ανδρέας Κολοκυθάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί γιατροί. Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τον  Διοικητή και τον  Υποδιοικητή για διάφορα θέματα του Νοσοκομείου και τους διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας θα είναι πάντοτε ενεργά βοηθός και συμπαραστάτης στο έργο τους. Ο κ. Χατζημαργαρίτης έδωσε στον Μητροπολίτη  ως δώρο σε ανάμνηση  της επισκεψής  του μια ασημένια εικόνα του αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουγού και ένα Ιστορικό βιβλίο της πόλης της Λαμίας.  

            Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλους τους θαλάμους  των κλινικών του Νοσοκομείου και  ευχήθηκε στους ασθενείς ταχεία ανάρρωση και να εχουν την από Θεού δύναμη στο Γολγοθά τους.Μάλιστα

  χάρισε σε όλους ως ευλογία ένα εικονάκι του οσίου πατρός  Συμεών του Νέου Θεολόγου, όπου στο πίσω μέρος του έφερε ημερομηνία και αφιέρωση με την υπογραφή του Σεβασμιώτατου .

            Όλοι ανεξαιρέτως οι ασθενείς, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με αισθήματα συγκίνησης και χαράς ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την  επίσκεψή του, η οποία τους γέμισε με ελπίδα και δύναμη.

            Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  μετέβη στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως  «Ίδρυμα Αργύρη – Πετρή – Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα.

            Στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε  ο Διευθυντής του Γηροκομείου  π. Μάξιμος Νικολόπουλος και το προσωπικό .

           Ο Μητροπολίτης   ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου και επεσκέφθηκε τους κατακοίτους γέροντες και γερόντισσες στα δωματιά τους.

            Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βραδινή τράπεζα και συνέφαγε με τους γέροντες και τα γερόντισσες.

Φωτογραφίες Ιωάννης Σιμόπουλος

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness