Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νότης Μηταράκης : Προσωρινή η εγκατάσταση μεταναστών στα Καμένα Βούρλα

Mετά τις φήμες για εγκατάσταση προσφύγων στα Καμένα Βούρλα , ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς ζήτησε και συναντήθηκε  σήμερα το μεσημέρι  με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου  Νότη Μηταράκη.
Του έθεσα το θέμα της απροειδοποίητης μεταφοράς προσφύγων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων και του μετέφερα την αντίδραση της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, η οποία δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα.
Ο Υπουργός, αφού τόνισε και ζήτησε την συμβολή όλων των Ελλήνων στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ζητήματος, με ενημέρωσε οτι η  εγκατάσταση έγινε από τον ΔΟΜ ( Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης), μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
Σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για προσωρινή διαμονή (transit) μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν για την Ευρώπη.
 Η διαμονή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.
 Η διαμονή αφορά οικογένειες και παιδιά, θα είναι προσωρινή και μάλιστα ο υπουργός επικαλέστηκε τις 27 αντίστοιχες ξενοδοχειακές δομές, τις οποίες ήδη έκλεισε το Υπουργείο, αφού ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα και αναχώρησαν οι πρόσφυγες για τους τόπους προορισμού τους.
 ''Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί αφού πλέον οι ροές ελέγχονται και έχουν σταματήσει. Xαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι φέτος το Σεπτέμβριο είχαμε μόλις 65 άτομα ενώ πέρυσι το Σεπτέμβριο είχαμε 10.600.
Ευχαρίστησα τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του, έστω κι αν δεν έχω ικανοποιηθεί από τον αιφνίδιο, χωρίς διαβούλευση τρόπο, που έγινε η όλη αυτή διαδικασία και μάλιστα στη καρδιά της λουτρόπολης και του δήλωσα ότι, θα μεταφέρω τις θέσεις του στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας ελπίζοντας σε άμεση αποχώρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζω την ευρύτερη εθνική σημασία της διαχείρισης του προσφυγικού'' τονίζει ο κ. Κοτρωνιάς .

   

randomness