Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 
Ο Δήμος Λοκρών στηρίζει τον αγώνα τον εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στέκεται αρωγός στις κινητοποιήσεις τους με αφετηρία τη  συγκέντρωση της 17ης Οκτωβρίου  στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Η βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ διαχρονικά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας, υψηλού κόστους ενέργειας, έλλειψης εκσυγχρονισμού και επικινδυνότητας των εγκαταστάσεων , αναφέρει σε δηλωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές .
Ωστόσο τονίζει οτι ''η  λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα παρά την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τον υψηλό αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων έχει συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση της περιοχής. Η λειτουργία της εταιρείας στηρίζει την τοπική οικονομία άμεσα και έμμεσα και διαμορφώνει συνθήκες παραμονής του εργατικού δυναμικού στον τόπο μας.
Οι οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας εξαιτίας πολλαπλών και διαχρονικών αστοχιών έχουν οδηγήσει στο καθεστώς της εκκαθάρισης και στην επιχειρησιακή και εργασιακή αβεβαιότητα. Στη δύσκολη αυτή στιγμή ο αγώνας των εργαζομένων είναι κρισιμότερος παρά ποτέ. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία στέκεται αλληλέγγυα στην προσπάθεια των εργαζομένων να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και το μέλλον των οικογενειών τους''.
Ο  Δήμαρχος Λοκρών θεωρεί  πως η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας και για τη συνέχιση λειτουργίας της παραγωγής και των ορυχείων.
''Η κυβέρνηση , επισημαίνει ο κ. Ζεκεντές , πρέπει να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις ομαλής εξόδου σε σύνταξη των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, της δυνατότητας απορρόφησης στην αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εργαζόμενων που πλεονάζουν και έχουν τα τυπικά προσόντα να καλύψουν πραγματικά κενά και φυσικά να διασφαλίσει συμφωνία με τον αγοραστή της ΛΑΡΚΟ πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν''.
 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness