Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Ερυθρός Σταυρός δημιουργούν ασπίδα προστασίας, για όλους αυτούς που δοκιμάζονται

 


Ο Δήμος της Λαμίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθεσε  σήμερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ' οίκον, στους πολίτες που το έχουν απόλυτη ανάγκη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικιωμένα, άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους ή άτομα με χρόνια νοσήματα. 

Βασικός στόχος και σκοπός του προγράμαμτος , δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Κραίσκος , είναι να παραμένουν μέσα στο σπίτι, όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Ο Δήμος  και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκρότησαν ομάδες άμεσης επέμβασης με τέσσερις  κινητές μονάδες, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να καλύψουν όλες τις ανάγκες και βρίσκονται δίπλα από κάθε δυσκολία των συμπολιτών μας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ. Ανάλογα με τις ανάγκες, υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος.

''Με βάση τα στοιχεία της λειτουργίας του κεντρικού αριθμού κλήσης, το τελευταίο 48ωρο, διαπιστώθηκε μια μεγάλη ανάγκη στην συγκρότηση αυτών των κινητών μονάδων, οι οποίες θα παρεμβαίνουν άμεσα, όπου κληθούν, μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό που υπάρχει στο Γραφείο του Δημάρχου'' τονίζει ο κ. Καραίσκος .
Σε αυτό το σχεδιασμό μετέχουν και στελέχη του Δήμου και στελέχη από τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Καλούμε τους πολίτες να απευθύνονται στο μοναδικό αριθμό κλήσης που λειτουργεί στο Δήμο της Λαμίας 2231200240 και να αναφέρουν τις ανάγκες που υπάρχουν, είτε να πληροφορούν για πιθανές τέτοιες περιπτώσεις που βρίσκονται δίπλα τους ή έχουν πέσει στην αντίληψη τους.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, βρίσκονται πλέον στη διάθεση του Δήμου, για να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.
Παράλληλα μέσα από τις κινητές μονάδες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα πολίτες που επιθυμούν τα φάρμακά τους ή υποβοήθηση στη διαχείριση ασθενών ή ακόμα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί θα εφαρμόζεται μέχρι το τέλος της κρίσης και για όσο διάστημα διαρκεί. Επεκτείνεται μάλιστα στο Σάββατο και στην Κυριακή, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες, τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στις Κοινότητες του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή καλεί  για μια ακόμα φορά τους πολίτες, να επικοινωνούν με το μοναδικό αριθμό επικοινωνίας στο Δήμο της Λαμίας 2231200240 και για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς πλέον ο Δήμος Λαμιέων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τις δομές τους, έχουν τη δυνατότητα να βρεθεί δίπλα τους, να βρεθεί κοντά τους.

''Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τα στελέχη και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία, που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Λαμία και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας  Χρήστο Γεωργίου, για την αμεσότητα τη ανταπόκρισης.
Μέσα σε λίγες ώρες δείξαμε ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, ταυτιστήκαμε στις κεντρικές επιλογές, βάζουμε μπροστά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ανακουφίσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που σήμερα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν'' υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος .

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η  τηλεπαρακολούθηση των περιστατικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπάρχει τεχνική δυνατότητα, όπως επίσης και τηλεδιοίκηση του προγράμματος.

''Με αλληλεγγύη και συνεργασίες ξεπερνάμε τα δύσκολα'' τονίζει ο κ. Καραίσκος .

   

Απόψεις

Σε ανθρώπους όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας, αξίζει το: "Η Πατρίς Ευγνωμονούσα". Για το ήθος, την ευπρέπεια, την ψυχραιμία και την επιστημοσύνη που ο "Στρατηγός" οδήγησε τα...