Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Δήμος Λαμιέων και τα rapid test ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 
Ο Δήμος Λαμιέων στα πλαίσια του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης και τον πολιούχο Ευαγγελιστή Λουκά , αποφάσισε  να διαθέσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για την διοργάνωση μιας διαδικτυακής εκδήλωσης με τον Διονύση Σαββόπουλο . Για την επιλογή του αυτή δέχεται ηδη κριτική απο την αντιπολίτευση . Εμείς δεν θα κρίνουμε αν αυτή η απόφαση ηταν ή οχι σωστή . Θα πούμε ομως οτι η πολιτική είναι πάντα ζήτημα προτεραιοτήτων . Αυτό που μετράει είναι που θέλεις να δώσεις την μεγαλύτερη βαρύτητα και τι θεωρείς δευτερεύοντα .  Και το πρωτεύον σήμερα , το κυρίαρχο θα λέγαμε είναι η καταπολέμηση της πανδημίας , ο περιορισμός της διασποράς του COVID-19 με κάθε πρόσφορο μέσο .
Ως προς αυτό ουδείς μπορεί να διαφωνήσει και ουδείς μπορεί να κατηγορήσει το Δήμαρχο για τα μέτρα που παίρνει και τα χρήματα που διαθέτει για την αντιμετώπιση του προβλήματος .
Χθες εγινε μια σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης .Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευθύμιου Καραίσκου  , ηρθε στην πόλη μας ο διακεκριμένος επιστήμονας Θανάσης Σκουτέλης και μας ενημέρωσε ως μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων , ποιές είναι οι ενδεδειγμένες κινήσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να περιοριστεί η διασπορά της νόσου . Οπως είπε ενα σημαντικό μέτρο που δεν κοστίζει ακριβά είναι τα rapid tests . Γίνονται εύκολα και σε αυτή τη φάση είναι τα πιο αποτελεσματικά .
Μάθαμε οτι ξοδεύτηκαν 20.000 ευρώ για την διαδικτυακή εκδήλωση . Δεν θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να διατεθούν για να αγοραστούν rapid test και να ελεγχθούν χιλιάδες συμπολίτες μας ; Ενα ερώτημα θέτουμε ...Βέβαια οπως πληροφορούμαστε αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο Δήμος να κινήσει τις διαδικασίες για την αγορά αυτών των  test , αλλά δεν θα μπορούσαν να το είχαν σκεφθεί νωρίτερα ; 
                                                                                                                                                                                               Χρήστος  Αλεξανδρής 
                                                                                                                                                                                                     Δημοσιογράφος