Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Γ. Ραγκούσης για τις κρίσεις στην Πυροσβεστική:«Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της δεξιάς»

«Στην κρίση των πολιτών η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής -τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής-κατά την τραγωδία στο Μάτι. Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών τα αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι».

 

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση για την προαγωγή του επιχειρησιακού επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο Μάτι, καθώς και τις κρίσεις στην Πυροσβεστική: 

«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής-τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής-κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών τα αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη προαγωγή, για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι.

Κατά τα λοιπά, η παράγκα, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός, ήταν κατά κύριο λόγο οδηγός για τις κρίσεις και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «δεξιός να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι» προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών και στην προαγωγή των αρεστών.

Βαφτιστήρια Υπουργών, Πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ πήραν επιτέλους αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν.

Πήραν προαγωγή σε βάρος άριστων συναδέλφων τους.

Καλωσορίσατε λοιπόν όχι στο επιτελικό κράτος.

Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της δεξιάς».