Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Ηλίας Σανίδας νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Στερεά Ελλάδα

Ο Ηλίας Σανίδας είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας , ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα απο τους περιφερειακούς συμβούλους  της παράταξης της πλειοψηφίας .

Στη  θέση της  Αντιπροέδρου εκλέχτηκε  η περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφία Αγγελοπούλου που προέρχεται απο την παράταξη του Αποστόλη Γκλέτσου , ενω Γραμματέας εκλέχτηκε ο Παρασκευάς Δρόσος απο την παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη .

Αμέσως μετά την εκλογή του και αναλαμβάνοντας καθήκοντα ο Ηλίας Σανίδας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την τιμή που του εκανε να τον προτείνει για τη θέση του προέδρου , αλλά και ολους τους περιφερειακούς συμβούλους που τον ψήφισαν για τη θέση αυτή , ενώ δεσμεύτηκε οτι θα είναι πρόεδρος των συνθέσεων και των ισορροπιών , επιδιώκοντας οι συζητήσεις να γίνονται με σύνεση και δημοκρατικό τρόπο .

Απο την πλευρά της η Σοφία Αγγελοπούλου δήλωσε οτι ευελπιστεί σε μια αριστη συνεργασία προς οφελος οπως είπε των πολιτών που τους εξέλεξαν στα εδρανα του περιφερειακού συμβουλίου .

Στο ιδιο μηκος κύματος και ο Γραμματέας Παρασκευάς Δρόσος , τόνισε οτι είναι υπέρ της συνεργασίας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Περιφέρειας . 

Αν και η πρώτη συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου εξελίχθηκε μέσα σε συναινετικό κλίμα και με την εκπεφρασμένη βούληση των παρατάξεων για συννενόηση , εν τούτοις δεν ελειψαν και τα παρατράγουδα καθώς ο νέος νόμος δεν διασφαλίζει την εκπροσώπηση ολων των παρατάξεων στα θεσμικά οργανα της Περιφέρειας .

Συγκεκριμένα οπως κατήγγειλε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βούλγαρης ''τρείς παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας αποκλείονται απο την εκπροσώπηση στα θεσμικά οργανα της περιφέρειας , ενω εκανε λόγο και για ζητήματα αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού χαρακτήρα , καθώς οπως ανέφερε αποκλείονται οι πραγματικές συγκλίσεις μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο , απο τη στιγμή που στην οποιαδήποτε συμφωνία θέσεων  δεν συμμετέχει η παράταξη της πλειοψηφίας .

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης απο την πλευρά του επιφυλάχτηκε να θίξει τις θεσμικές δυσλειτουργίες σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και γι'αυτό αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση  με την οποία εξέφρασε τη διαθεσή του για μια ειλικρινή συνεργασία αφου οπως είπε ''οι προκλήσεις είναι μπροστά μας '' .

Η Κατερίνα Μπατζελή συνεχάρη τα μέλη του προεδρείου για την εκλογή τους και εξέφρασε την ευχή κατα την ασκηση των καθηκόντων του να είναι ''ανοιχτό και αντικειμενικό στην πληροφόρηση '' διασφαλίζοντας οτι οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο περιφερειακό συμβούλιο θα εφαρμόζονται . 

Στην Οικονομική Επιτροπή που με το νέο τροποποιημένο νόμο αποκτά ενισχυμένες αρμοδιότητες , εκλέχτηκαν  οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κατερίνα Καλαντζή ,   Κώστας Αποστολόπουλος ,  Χρήστος Δούρος , Βασίλης Σιαλμάς ,  Δημήτρης Αναγνωστάκης , Κατερίνα Μπατζελή και Τάσος Χρονάς .   

 

 

Φωτογραφίες