Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών σε Αγρυπνία λίγες ώρες πριν την Ενθρονισή του

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου μετέβη χθες το βράδυ  στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης, για να τελέσει το 40νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Στυλιανής .

 

«Ήλθα απόψε να εκπληρώσω χρέος αγάπης και οφειλής σε μια Οσία ψυχή, που δόθηκε ολοκληρωτικά στον Θεό και στην Εκκλησία. Σε μια μητέρα της Εκκλησίας μας, η οποία ευεργέτησε και την ταπεινότητα μου με αγάπη και διάκριση» τόνισε στον λόγο του ο κ. Συμεών.

 

Οδεύοντας στην Μητρόπολη  Φθιώτιδος  , ο Σεβασμιώτατος θεώρησε επιτακτική ανάγκη να ανάψει μια λαμπάδα σε ένα ευλογημένο μοναστικό καταφύγιο της Εκκλησίας  και να ζητήσει  την ευχή και την πρεσβεία των Οσίων Πατέρων και Μητέρων της Εκκλησίας.  

 

Ο κ. Συμεών ευχήθηκε  η νέα Καθηγουμένη που θα αναδειχθεί προσεχώς να αποδειχθεί αντάξιος συνεχιστής της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής, ενώ μετέφερε στην αδελφότητα της Μονής τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και για την αποστολή στην αγρυπνία του Αρχιδιακόνου του π. Ιωάννη Μπούτση.

 

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή  Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών θα παραβρεθεί και πολυμελής αντιπροσωπεία μοναζουσών από την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης.

 

Στην Ιερά Αγρυπνία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί από όλη την Αττική.

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness