Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στην παρουσίαση του νέου Πρωτοσυγκέλλου διαδόχου του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης 19 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, όπου μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, παρέστη στην παρουσίαση του νέου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη, διαδόχου του Ποιμενάρχου μας στην ευθυνοφόρο θέση της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή.

   Τον νέο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη παρουσίασε στους συνεργάτες και στα στελέχη της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

   Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

    Ο Μακαριώτατος  ευχήθηκε στον π. Βαρνάβα δύναμη, φώτιση και υπομονή, τονίζοντας πως το ποιμαντικό έργο έχει πολλές πλευρές ποιμαντικής προσφοράς, αλλά και στενοχώριες και αδιέξοδα. Επεσήμανε, πως ο νέος Πρωτοσύγκελλος είναι καθαρά δική του επιλογή υπογραμμίζοντας  πως θα εργαστούμε με πίστη στο έργο της Εκκλησίας.

    Κατόπιν, ο π. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή στο πρόσωπό του και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος της αγάπης του, διότι «το έργο είναι μεγάλο και υψηλό», ενώ τόνισε πως «θα θέσω τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αναπαύω εσάς και να διακονήσω  την Εκκλησία».

     Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε από καρδίας στον π. Βαρνάβα  την από Θεού δύναμη στην μεγάλη και ιδιαίτερα ευθυνοφόρο διακονία του και να πορεύεται με αδιάλειπτο την ευλογία και προστασία του Κυρίου μας.

    

 

randomness