Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

''Οχι αιολικά στη Βουλγάρα και στην Κερασιά Αγράφων ''

Νέες κινητοποιήσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ευρυτανία απο κινήσεις πολιτών , των τοπικών συλλόγων και κατοίκων τοπικών κοινοτήτων . Αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν   στη Βρύση Ζαχαράκη, στην τοποθεσία  ''ΤΑΡΖΑΝ'', για να φωνάξουν  ''Οχι αιολικά στη Βουλγάρα και στην Κερασιά Αγράφων ''.
''Μπορεί να μη μας άφησε η δυνατή βροχή να ανεβούμε στη Βουλγάρα, αλλά δεν εγκαταλείπουμε το στόχο για την «κορυφή». Και η κορυφή είναι μία: να επικρατήσει η λογική σ’ αυτή τη χώρα.
Μπορεί να μην είχε λιακάδα. Είχε όμως ελευθερία, είχε αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα! Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος μας είναι καταλυτικός στην κοινωνία∙ και τις ανατροπές τις κάνουν οι μειοψηφίες. Το πνεύμα της αλήθειας και της ελευθερίας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας.
Δεν είμαστε του χεριού τους! Δεν θα αφήσουμε τη χαρά στους φερόμενους «επενδυτές» να κατακρεουργήσουν τα βουνά μας και τα παρθένα δάση. Η σκόνη του καιρού και οι ποικίλες, τεχνητές ή όχι, κρίσεις δεν μας πτοούν. Και η κατακλείδα όλων των ομιλιών ήταν η αλληλεγγύη, ο συντονισμός και η ενημέρωση των κατοίκων των χωριών. Η ολόπλευρη ενημέρωση, η γνώση και η επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα έργα αυτά προκαλούν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να λύσουν, είναι ένας οδηγός και ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας. Σημαία στα χέρια της ελεύθερης σκέψης και της λογικής'' αναφέρουν στο κείμενο διαμαρτυρίας που συνυπέγραψαν οι διαδηλωτές .
 
Στο πλευρό των κατοίκων που διαμαρτύρονται ο Δήμαρχος Σαρωνικού και μέλος του Δικτύου των Δημάρχων κατά των ανεμογεννητριών Πέτρος Φιλίππου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής και πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φουρνά Γεωργία Γκαρίλα, ο πρώην βουλευτής Θωμάς Κώτσιας,
- εκπρόσωποι και μέλη των Συλλόγων: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, Σύλλογος των Απανταχού Φουρνιωτών «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Σύλλογος των Φουρνιωτών Λαμίας «ΤΟ ΖΑΧΑΡΑΚΙ», Σύλλογος Κλειτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ», Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», Σύλλογος των Απανταχού Αηδονοχωριτών Ν. Καρδίτσης, Σύλλογος Απανταχού Ρεντινιωτών Καρδίτσας, εκπρόσωποι και μέλη των Κινημάτων: Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά στις Δημοτικές Ενότητες  Φουρνά και Κτημενίων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας, Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου, Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Οίτης και της Γραμμένης Οξυάς, Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα, Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ένα πρωτότυπο δώρο έκανε η εταιρία μεταφορών MCTS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χθεσινά (6/12) 27α γενέθλιά του. Όπως ανακοινώθηκε στο twitter της εταιρίας, που είναι...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness