Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι ...Κροίσοι των ΜΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ !

 

 
Δεν γνωρίζουμε τι εξέλιξη θα έχει η Εξεταστική που ζητά να συσταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να ελεγχθεί η προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την καταγγελία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .Αλλά σοβαρά τώρα πιστεύει η αντιπολίτευση ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν την κοινωνία ; Διότι εμείς που ασκούμε αυτό το επάγγελμα έχουμε μια διαφορετική  άποψη .Ότι σήμερα η κοινωνία είναι ανεξέλεγκτη .Δεν παίρνει κομματικές και επικοινωνιακές γραμμές .Επικροτεί τα θετικά της εκάστοτε κυβέρνησης ,και κρίνει αυστηρά τους πάντες .Την κυβέρνηση , την αντιπολίτευση , τα μέσα ενημέρωσης , τους δημοσιογράφους .
Σε μια ανοιχτή δημοκρατική , πλουραλιστική και πολυφωνική κοινωνία ,προφανώς θα υπάρχουν και μέσα ενημέρωσης φιλοκυβερνητικά ,όπως θα υπάρχουν και μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στην αντιπολίτευση . Αυτό ομως δεν καταργεί την ανεξαρτησία τους . Η δύναμη της κοινωνίας όμως παραμένει πανταχού παρούσα .Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει το κανάλι ,το ραδιόφωνο και την εφημερίδα της αρεσκείας του .Κανένας δεν του υποδεικνύει απο ποιο δελτίο ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις , ουτε   ποια εφημερίδα θα αγοράσει από το περίπτερο της γειτονιάς του .
Επομένως το να προβάλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη θεωρία ότι στον τομέα της ενημέρωσης υπάρχει μια συνωμοσία συμφερόντων ,υπέρ της κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης που προσπαθεί να την φιμώσει και να κάνει δύσκολη την επικοινωνία της με τους πολίτες ,εκτός του ότι προσβάλλει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους ,  ιδιοκτήτες καναλιών και εκδότες εφημερίδων ,δεν πείθει κανέναν σοβαρό πολίτη  σε αυτή τη χώρα .
Αντίθετα το μόνο που καταφέρνει είναι να εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν έναν πολιτικό χώρο που οχι μόνο δεν σέβεται τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα , αλλά με τις επιθέσεις που εξαπολύει , προσπαθεί να υπονομεύσει και την δουλειά τους  .Και βεβαίως αυτές οι επιθέσεις σε βάρος του τύπου δεν διαφέρουν και πολύ από τις αυταρχικές συμπεριφορές άλλων καθεστώτων που ουδεμία σχέση έχουν με δημοκρατικές κοινωνίες . Σε αλλες χώρες τα μέσα ενημέρωσης είναι ο εύκολος στόχος των λαικιστών πολιτικών .
Φυσικά αν είχε βάση η καταγγελία για τον έλεγχο που ασκούν τα μέσα ενημέρωσης στην κοινωνία ,ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε γίνει κυβέρνηση το 2015 ,ούτε φυσικά θα είχε επικρατήσει στο διχαστικό δημοψήφισμα εκείνου του καλοκαιριού υποστηρίζοντας το ''Οχι'' ,τη στιγμή μάλιστα που η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα είχε στηρίξει το ''Ναι''  .Ωστόσο η επιθετική και εχθρική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μέσα ενημέρωσης δεν μας εκπλήσσει ,δεδομένου ότι μας θυμίζει έντονα το κυβερνητικό του παρελθόν και τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων . Θυμίζουμε οτι ακόμη και στο διχαστικό δημοψήφισμα τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που είχαν υποστηρίξει το ''Μένουμε Ευρώπη'' , είχαν καταγγελθεί ως διαπλεκόμενα απο τον ΣΥΡΙΖΑ . Μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ως διεφθαρμένα και ''πουλημένα'' στην κυβέρνηση Μητσοτάκη .
Η εικόνα που θέλει να περάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα οτι τρώνε με χρυσά κουτάλια το δημόσιο χρήμα για να προπαγανδίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης , φιμώνοντας την αντιπολίτευση , είναι εντελώς λανθασμένη . Η περιβόητη ''Λίστα Πέτσα'' και τα 20 εκ ευρώ που μοιράστηκαν στα μέσα ενημέρωσης και στις διαδικτυακές ιστοσελίδες δεν είχαν να κάνουν με αυτό που φαντάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,αλλά με την ενίσχυση των ΜΜΕ σε συνθήκες πανδημίας και λοκντάουν για την οικονομία .Διότι αυτό που αδυνατεί να αντιληφθεί η αντιπολίτευση είναι ότι και τα μέσα ενημέρωσης είναι επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους .
Είναι τέτοια όμως η καταγγελτικη μανία του ΣΥΡΙΖΑ και η εχθρική του στάση απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους , που ξεχνά ότι ο κορωνοιος χτυπά και τα μέσα ενημέρωσης .Φυσικά κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύονται σε εποχές κρίσης όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις , πλην των μέσων ενημέρωσης . Κατα την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα  τα διοικούν ...Κροίσοι που συνεργάζονται με την  κυβέρνηση για να αυξάνουν τον πλούτο τους , ενθυλακώνοντας το δημόσιο χρήμα !
                                                                                                                                                                              Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                                  Δημοσιογράφος