Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οριστική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας,ζητά ο Γιώργος Κοτρωνιάς

Οριστική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, η λειτουργία της οποίας στη Λαμία, που είναι το γεωγραφικό κέντρο της Ελλάδας και ο μεγαλύτερος οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος της πατρίδας μας, είναι απολύτως απαραίτητη, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης , ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς . Στην επιστολή του ο κ. Κοτρωνιάς  χαρακτηρίζει την λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας «Τοπική τραγωδία …» , αφου οπως επισημαίνει       από την ίδρυση της και μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά με την κατ´ όνομα λειτουργία της και την ψευδαίσθηση της ύπαρξής της ως Κρατικής Υπηρεσίας προσβάλλει το κοινό αίσθημα και δημιουργεί ανείπωτες ταλαιπωρίες στον κόσμο της Φθιώτιδας, ο οποίος, προφανώς, όταν έχει την ανάγκη των υπηρεσιών της, βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση έχοντας συνήθως χάσει κάποιον δικό του άνθρωπο.

Από την αρχή η Υπηρεσία αυτή δεν μπορούσε να λειτουργήσει, αφού υπαλλήλους δεν είχε, παρά μόνο την Προϊσταμένη και μόνο για ένα μικρό διάστημα βοηθητικό προσωπικό και νεκροτόμο, ώστε να επιτευχθεί προσωρινά στοιχειώδης στελέχωση και να ασκήσει εν τοις πράγμασι τον ρόλο της.

      Ήδη τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια με μία «φωτεινή» εξαίρεση 8 μηνών, δεν υπάρχει νεκροτόμος με αποτέλεσμα η Ιατροδικαστής να παραπέμπει όλες τις υποθέσεις είτε στον Πειραιά και την Αθήνα, είτε στη Λάρισα.

      Πέραν της ελλείψεως προσωπικού  ο κ. Κοτρωνιάς  αναφέρει  και το πρόβλημα της  αδυναμίας διαχείρισης των αποβλήτων για τα οποία εξυπηρετείται  από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο έπαψε να δέχεται τα απόβλητα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για να μπορέσει στο μέλλον, εφόσον στελεχωθεί, να διαχειρίζεται με ασφάλεια τα απόβλητα του νεκροτομείου.

 

        

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.