Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περί προτύπων!

Στη χώρα των "σάπιων προτύπων" κι όταν αυτά έχουν διαφόρων ειδών εξουσίες όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Σ' αυτή τη χώρα - ελλείψει παιδείας - δεν είναι να μας ξαφνιάζουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον κρυφό κόσμο των ηθοποιών. Αυτό που πρέπει να μας ξαφνιάζει είναι ότι όλες αυτές οι βασανισμένες για χρόνια ψυχές έπρεπε σε μια έννομη τάξη να μπορούν να καταγγείλουν τα ανοσιουργήματα στην ώρα τους, προκειμένου και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αλλά και μελλοντικά θύματα να προστατευτούν από τις βρόμικες ορέξεις ορισμένων, που καθώς φαίνεται το είχαν σύστημα να προβαίνουν, χωρίς ενδοιασμούς στις συγκεκριμένες πράξεις.

Αλλά στην Ελλάδα μας, έτσι έχουμε μάθει να ζούμε, με "πρότυπα" και "άριστους", οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους - ασχέτως πως την έχουν αποκτήσει - λυμαίνονται τα πάντα, δίχως κανέναν φόβο για το αν θ' αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη.

Τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε αυτή πρέπει να τον έχει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο ας πάψουμε να ζούμε με αυτό που μας πλασάρουν χρόνια τώρα, ήτοι με κάλπικα πρότυπα κι ας ζήσουμε έχοντας ως πρότυπο τους εαυτούς μας.Παναγιώτης Κυριάκου

Δικηγόρος