Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Πλήρως προετοιμασμένο για τον κορονοιό το Νοσοκομείο Λαμίας

Πλήρως προετοιμασμένο και σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοιού , είναι το Νοσοκομείο Λαμίας , οπως διαβεβαιώνει ο Διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς .

Στο πέτρινο κτίριο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη απομονωμένη μονάδα με 17 κρεβάτια (13 μονόκλινα και 2 δίκλινα για οικογενειακά περιστατικά) στην οποία θα εξετάζονται ύποπτα κρούσματα και θα νοσηλεύονται μέτριας βαρύτητας περιστατικά. Εφόσον υπάρξει προμήθεια κρεβατιών, η μονάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και την δυναμικότητα 100 κλινών. Σημειώνεται ότι είναι πλήρως διασφαλισμένη η απομονωμένη από το χώρο αυτό λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Επίσης απο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφασίστηκε η μετατροπή τη ΜΑΦ (μονάδα αυξημένης φροντίδας) σε ΜΕΘ κορωνοϊού για τυχόν νοσηλεία ιδιαίτερης βαρύτητας περιστατικών.

Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του προσωπικού και έχουν ρυθμιστεί οι βάρδιες και ο τρόπος εργασίας τους

Έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών ετοιμότητας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πτέρυγα του κορωνοϊού

Συντονισμένα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ,είναι και τα  Κέντρα Υγείας του νομού ,  έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έτσι ώστε αν υπάρξει ύποπτη περίπτωση για κρούσμα να αντιμετωπιστεί με τρόπο που να εμποδίσει την ευρεία διασπορά του στο προσωπικό, τους ασθενείς και το χώρο των Κέντρων Υγείας και να μεταφερθεί με ειδικά οργανωμένο όχημα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία αναφοράς. Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και για την απρόσκοπτη συνταγογράφηση των φαρμάκων. 

 

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου προκειμένου να ενημερωθεί  για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας της Φθιώτιδας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή  Διοικητή  του Νοσοκομείου Λαμίας  Ανδρέα Κολοκυθά , την Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης  Μαίρη Γεωργοπούλου  τον Συντονιστή Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θεοχάρη Λεπενό , τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης  Δημήτρη Καραγκούνη , τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Στυλίδας  Ντόβα Κωνσταντίνο και την  συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Δομοκού  Ελένη Μακρή . Όλοι τους, εστίασαν στην ανάγκη πιστής τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή των κανόνων της πολιτείας και φυσικά στην σχολαστική τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής.

Στις επικοινωνίες που είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας μετέφερε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του στο προσωπικό των δομών υγείας της περιοχής μας. Τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία που ακόμη βρίσκεται στο ξεκίνημα της, η μοίρα όλων μας είναι δεμένη και επανέλαβε την πρόθεση του να υποστηρίξει  με κάθε δόκιμο τρόπο την προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι την ώρα δεν εχει επισημανθεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα.

 

 

 

 

 

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness