Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Πολιτική σοβαρότητα μηδέν ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα , οσον αφορά την οικονομική κρίση και την πολυπόθητη επιστροφή στην ανάπτυξη , αναρωτιέμαι πολλές φορές , στ'αλήθεια επιστρέφουμε στην κανονικότητα ή ανοίγουμε το δρόμο στην παράνοια ;
Εξηγούμαι : Ολη η Ευρώπη προσανατολίζεται και επενδύει στη πράσινη ενέργεια , εμείς εδω στη χώρα μας επιμένουμε να βαζουμε εμπόδια σε κάθε τέτοιο επιχειρηματικό πλάνο .
Ολες οι εκθέσεις το φωνάζουν ότι «η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα επιχειρηματικού δυναμισμού στην Ε.Ε., πράγμα που παραπέμπει σε δυσκολίες στην ίδρυση επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη και έχει επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στην ανταγωνιστικότητα».
Εμείς ομως το χαβά μας . Επιμένουμε σε μια στείρα αρνηση απο την μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη επένδυση .
Διαβάζουμε : Ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας για να χαιδέψει τα αυτιά μιας Κίνησης Πολιτών που αποφάσισε να ανέβει στο βουνό για να μας προστατέψει απο τους ''εισβολείς -επενδυτές '' , είπε οχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Οίτη .
Αποφάσισε μάλιστα να κάνει και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να εμποδίσει ή ακόμη και να σταματήσει αν είναι δυνατόν την επένδυση . Ας δούμε ομως και τον τραγέλαφο .
 
Πριν 9 χρόνια τον Νοέμβριο του 2011 , το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας με διαφορετική σύνθεση τότε (Δήμαρχος ηταν ο Γιώργος Κοτρωνιάς και επικεφαλής της μειζονος μειοψηφίας η Τζένη Οικονόμου με συντριπτική πλειοψηφία συνηγόρησε να κατασκευαστεί το εργο . Ολες οι υπηρεσίες μάλιστα (Δασαρχείο , Αρχαιολογία Διεύθυνση Περιβάλλοντος ) εισηγήθηκαν θετικά επι της ΜΠΕ .
Εννέα χρόνια μετά το Δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων με Δήμαρχο τον Θύμιο Καραίσκο και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τον Νίκο Σταυρογιάννη λέει οχι στην επένδυση . Κάποια μέλη του μάλιστα που ηταν μέλη και στο τότε δημοτικό συμβούλιο , ενω είχαν θετική γνώμη , τώρα ψήφισαν αρνητικά . Μιλάμε για το ιδιο αιολικό πάρκο .
Σημεία των καιρών ;
Εχουμε λοιπόν εναν ιδιώτη ο οποίος θέλει να κάνει μια επένδυση 55 εκ ευρώ . Λαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη ολων των υπηρεσιών του κράτους μιας συντεταγμένης πολιτείας και μετά απο εννέα χρόνια , ενω είναι ετοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες , η τοπική κοινωνία αλλάζει στάση και λέει οχι . Γελοιότητες , ανευθυνότητα, λαικισμός , μη ανάληψη ευθύνης ;
Σε κάθε περίπτωση πολιτική σοβαρότητα μηδέν . Με τέτοιου είδους πρακτικές περιμένουμε ανάπτυξη και γι'αυτό το σκοπό συστήνουμε και αναπτυξιακούς οργανισμούς . Τρομάρα μας !! Ποιός σοβαρός επιχειρηματίας , ελληνας ή ξένος θα μας πάρει στα σοβαρά και θα επιχειρήσει να επενδύσει ; Λέγοντας οχι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , λέμε ναί στο πετρέλαιο !
Την ωρα που εμείς εδώ στη Φθιώτιδα ξεκινήσαμε μεγάλο αγώνα για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην Οίτη με το επιχείρημα οτι καταστρέφεται η φυσική ομορφιά της περιοχής μας , τα Ελληνικά Πετρέλαια , ανακοίνωσαν την εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, ισχύος 204 μεγαβάτ που είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη . Φαίνεται οτι η Κοζάνη δεν εχει φυσική ομορφιά , πανίδα και χλωρίδα , προστατευόμενα πουλιά και αλλα ζώα και ετσι δεν κινδυνεύει με περιβαλλοντική καταστροφή .
Τα συμπεράσματα δικά σας . 
 
                                                                                                                                                                          Χρήστος Αλεξανδρής 
                                                                                                                                                                               Δημοσιογράφος


   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness