Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

To πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητηθεί στη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μάϊου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.  στη Λαμία .Αναλυτικά τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Δημάρχους στη συνεδρίαση της ΠΕΔ είναι :

 

1.    Συζήτηση και διατύπωση προτάσεων  επί του Σχεδίου Νόμου Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις» (Πολυνομοσχέδιο).

2.    Ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι Πρόεδροι των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τη φορολόγηση των εξόδων κίνησης καθώς εκλαμβάνονται ως εισόδημα.

3.    Ενημέρωση για το θέμα της παραχώρησης της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών στους οικείους Δήμους από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Δομοκού, κ. Τζιαχρήστα.

4.    Ανακοινώσεις.

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...