Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πορεία αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία

Πορεία υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας, από μέλη του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Λαμίας αλλά και από κόσμο που θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας και δίψας.

Με συνθήματα, τρικάκια και κείμενα που μοιράστηκαν σε περαστικούς, οι συγκεντρωμένοι/ες εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην μέχρι τώρα μεταχείριση του κρατούμενου, απαιτώντας να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του, έτσι ώστε να μη συμβεί το χειρότερο, δηλαδή ο θάνατός του. 

Ειδικότερα, ξεκινώντας από τη Σκληβανιώτου, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν κατευθύνθηκαν προς τη πλατεία Πάρκου κατεβαίνοντας τη Ρήγα Φεραίου. Έπειτα, αφού έστριψαν στην Κολοκοτρώνη, ανέβηκαν την Ροζάκη Αγγελή, στρίβοντας ξανά στο πρώτο στενό, με τελικό προορισμό την πλατεία Λαού. Εκεί, αφού κρέμασαν ένα πανό, το οποίο φαίνεται στη φωτογραφία, διαλύθηκαν δίχως να συμβεί το παραμικρό.

Να σημειώσουμε πως, ο προσωπικός γιατρός του Δ. Κουφοντίνα, έπειτα από επίσκεψή του στο νοσοκομείο Λαμίας, διαπίστωσε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του και προειδοποίησε πως κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα 24ωρα. «Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο», τόνισε.