Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

''Πράσινο φως'' για την δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου-Πάρκου Ζωοφιλίας στη Λαμία

Ένα απολύτως σημαντικό βήμα καταγράφει η υλοποίηση της παρέμβασης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων Δήμων για τη δημιουργία του Πάρκου Ζωοφιλίας, το οποίο περιλαμβάνει και το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων με δυναμικότητα 300 θέσεων.

 ''Πρόκειται για την ουσιαστική και σύγχρονη απάντηση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τόσο στη Λαμία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή'' τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός . Ήδη το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως δίδοντας την σύμφωνη γνώμη στην προώθηση του φακέλου του έργου, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό που θα ξεπερνά 2 εκ ευρώ .  Να θυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησε η συγκεκριμένη παρέμβαση και ήδη έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι απαιτούμενη για να προωθηθεί η εξέταση του φακέλου, πλέον ανοίγει ο ορίζοντας για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.