Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σαν ενα μικρό Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων

Σαν ενα μικρό Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων , καθώς είναι αρτια εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας . Σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -Στερεάς Φώτη Σερέτη , το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων διαθέτει ολη εκείνη την υποδομή και εχει τις προδιαγραφές για να αποτελέσει την βάση ανάπτυξης του ιατρικού και ιαματικού τουρισμού στη Φθιώτιδα και οχι μόνο . Εγκαινιάζοντας  την 24ωρη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων , ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , τόνισε οτι πρόκειται για μια  σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας , την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  . 

 

Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων  διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά. Επίσης, στον εξωτερικό χώρο, υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19.
Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ , ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μεριμνά οπως πληροφορούμαστε για τον κτιριακό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Κέντρου, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Αρωγός ολων αυτών των προσπαθειών ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας .Το  Κέντρο Υγείας  χωροθετήθηκε το 2002  , το 2009 ολοκληρώθηκε , το Μάϊο του 2020 απέκτησε οντότητα και οργανισμό (σαν Κ.Υ του Δήμου Κ. Βούρλων) , την 1η Ιουνίου το 2020 (μετά από 11 χρόνια) ξεκίνησε η 24ωρη λειτουργία του .

 

Το Κέντρο Υγείας Καμένων  Βούρλων διαθέτει :
   • ΤΕΠ

   • Σταθμό ΕΚΑΒ

   • Εργαστήρια Ακτινολογικό-μηχανογράφο

Μικροβιολογικό-Ανοσολογικό-Βιοχημικό

   • 10 Τακτικά Ιατρεία που λειτουργούν τις πρωινές ώρες, μετά από ραντεβού και με την συνεργασία γιατρών από το Κ.Υ. Λαμίας

 • Παιδιατρικό

 • Ορθοπεδικό

 • Ψυχιατρικό

 • Ογκολογικό

 • Μαιευτικό - Γυναικολογικό ( υπερηχοτομογράφος)

 • Οδοντιατρικό

 • Γεν. Ιατρικής

 • Παθολογικό

 • Χειρουργικό Απασχολούνται 37 άτομα (Ιατρικό /Νοσηλευτικό , Δ/κό , Τεχνικό)

 • Αγγειολογικό

 • ISOBOX-19 ( για την υποδοχή – εξέταση υπόπτων περιστατικών covid-19).

 


Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη εχει εγκατασταθεί Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ,  το οποίο διασυνδέει τη Μονάδα με την Κεντρική Υπηρεσία  της ΥΠΕ στη Λάρισα  και τις υπόλοιπες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  και υποστηρίζει όλους τους λειτουργικούς τομείς του Κέντρου Υγείας.

 ''Το Κέντρο Υγείας αποσυμφορίζει το Γ.Ν. Λαμίας από την αντιμετώπιση περιστατικών που χρειάζονται Α/θμια περίθαλψη . Αρκεί να σας αναφέρω ότι τον πρώτο μήνα λειτουργίας είχαμε 260 έκτακτα περιστατικά και 600 τακτικά . Το πιο σημαντικό όμως  είναι  το αίσθημα της ασφάλειας που δίνεται στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες όλο το χρόνο για την αντιμετώπιση του επείγοντος'' σημειώνει ο κ. Σερέτης . Το επόμενο βήμα , λέει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ , είναι η δημιουργία δικτύου πρόληψης – Κέντρου για τον Γυναικολογικό καρκίνο.

 ''Για να είμαστε σήμερα στη θέση να εγκαινιάσουμε  την 24ωρη λειτουργία του πρότυπου κέντρου υγείας χρειάστηκε μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια έξι  μηνών '' υποστηρίζει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης . Στο διάστημα αυτό εγιναν οι απαραίτητες κτιριακές διορθώσεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο καθώς η πρόσληψη προσωπικού , η αποκατάσταση και η επιδιόρθωση - αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του Κορωναιού .

Να σημειώσουμε οτι στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης , ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς , καθώς και οι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ  κκ Τσαούσης , Παπαγεωργίου . 

 

 

 

  

 

 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness