Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε αυστηρό lockdown η κοινότητα Σπερχειάδας

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπήκε από σήμερα η κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αφού η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής τις τελευταίες ημέρες ήταν αρκετά επιβαρυμένη, γεγονός που σήμανε συναγερμό στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή εντοπίστηκαν πάνω από 25 κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο όπως εκτιμά μιλώντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Τζιβελέκας, ο αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ μεγαλύτερος. «Πρόκειται για μια κλειστή κοινωνία, στην οποία οι επαφές των πολιτών είναι συχνές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιβελέκας, υποστηρίζοντας πως σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην περιοχή έγιναν πάνω από 300 rapid tests, από τα οποία προέκυψαν ακόμη 4 κρούσματα.

Από σήμερα λοιπόν η κοινότητα Σπερχειάδας βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αυστηρότερα μέτρα, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει αναλάβει την επιτήρηση προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός ορίων της κοινότητας. «Κανείς πλέον δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, μιλάμε για μια νεκρή πόλη στην κυριολεξία», συνεχίζει ο κ. Τζιβελέκας.


Πηγή: iefimerida.gr