Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Σε κινητοποιήσεις καλεί η ΕΛΜΕ Φωκίδας μαθητές και γονείς !

Σε κινητοποιήσεις καλεί μαθητές και γονείς  η ΕΛΜΕ Φωκίδας γιατί οπως αναφέρει σε ανακοινωσή της ''μόνο ο δρόμος του αγώνα θα εξασφαλίσει τη λύση των πολλών προβλημάτων που μαστίζουν την Εκπαίδευση στη Φωκίδα'' .Η ΕΛΜΕ Φωκίδας ζητά  ''μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Καμιά απόλυση, εξίσωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με αυτά των μονίμων καθηγητών , μέτρα στήριξής τους, για όσο παραμένουν συμβασιούχοι για αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση), μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα,15 μαθητές στα Νηπιαγωγεία, 20 στα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια, 15 στις Ο.Π. των ΓΕΛ και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, 10 στα Εργαστήρια, κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου με σύγχρονα εργαστήρια, για τη στέγαση του μοναδικού ΕΠΑΛ του νομού , με άμεση ένταξή του στο πρόγραμμα της ΚΤΥΠ(πρώην ΟΣΚ). Μέχρι τότε άμεσο πρόγραμμα επισκευών από το Δήμο Δελφών , κατασκευή κτιρίων στέγασης για όλα τα κτίρια Νηπιαγωγείων της Προσχολικής Αγωγής στο Νομό Φωκίδας''.

Με την ανακοινωσή τους οι συνδικαλιστές  της ΕΛΜΕ , μιλούν κάνουν λόγο και για υποβάθμιση των κτιριακών υποδομών , επισημαίνοντας οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στατικής επάρκειας των κτιρίων .''Οι μαθητές μας τουλάχιστον δύο σχολείων του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Άμφισσας και οι υπηρετούντες συνάδελφοι βίωσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 04/10/19 όταν πλημύρισαν οι τάξεις διδασκαλίας και τα εργαστήρια με αποτέλεσμα την διακοπή των μαθημάτων και την κατάληψη που ακολούθησε από τους μαθητές του ΕΠΑΛ στους οποίους εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής μας να δηλώνουν είτε αναρμόδιοι(ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε αναρμόδιος και ο δήμαρχος Δελφών δήλωσε ότι έχει λίγες μέρες που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου ενώ είναι γνωστό ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν αντιδήμαρχος στη Δ.Ε. Άμφισσας)''.

Με πληροφορίες απο fokidanews

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness