Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σχέδιο βοσκήσιμων γαιών κατέθεσε η Κατερίνα Μπατζελή στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς

«Να μην σκέφτεται να αποποιηθεί το ρόλο της η Περιφέρεια για την διαχείριση των βοσκοτόπων της. Έχει καθήκον απέναντι στους κτηνοτρόφους της αλλά και στην αγροδιατροφική ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων της, αυτό υποστηρίζουμε ως παράταξη “πατρίδα μας η Στερεά”», τόνισε η Κατερίνα Μπατζελή καταθέτοντας το θέμα των Διαχειριστικών σχεδίων Βοσκήσιμων Γαιών, στην Οικονομική Επιτροπή.

«Ανησυχούμε διότι οι καθυστερήσεις αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνες για το εισόδημα των κτηνοτρόφων το οποίο πέρα των καθημερινών προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετώπισαν στην περίοδο του κορονοϊού, θα απαιτηθούν και χρηματοδοτήσεις πέρα εκείνων της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων, τόνισε ο Μπάμπης Φάκος Π.Σ. Φωκίδας.

Το θέμα είναι σημαντικό, και η παράταξη της κ. Μπατζελή πρότεινε να έρθει άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά πρέπει να απαντηθούν σημαντικά ζητήματα, όπως αν έχουν συσταθεί σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Επιτροπές Κατανομής των Δικαιωμάτων χρήσης, αν ναι ποιες είναι αυτές και βάση ποιών δεδομένων;
Μάλιστα η κ. Μπατζελή ζήτησε να ενημερωθεί αν οι κτηνοτρόφοι καταβάλουν κανονικά τα μισθώματα τα οποία φαίνονται στον προϋπολογισμό σαν έσοδο και επίσης ποιά Διαχειριστικά Σχέδια έχουν εφαρμοστεί και ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς το σκοπό αυτό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι στην εκτέλεση προϋπολογισμού μηνός Μαΐου με τίτλο «Εφαρμογή σχεδίων βοσκήσιμων γαιών» στις Περιφερειακές Ενότητες έχουν δεσμευτεί περίπου 636.000 ευρώ.