Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σχεδόν 100% η πληρότητα στα δρομολόγια για Σκύρο του Αγίου Πνεύματος

Πληρότητα που αγγίζει το 100%, βάσει και των ισχυόντων πρωτοκόλλων, παρουσιάζει η επιβατική κίνηση για Σκύρο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της Σκυριανής Ναυτικής Εταιρείας (ΣΝΕ), της εταιρείας λαϊκής βάσης του νησιού, που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρο. Μάλιστα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών, αποφασίστηκε να μπει ένα ακόμα δρομολόγιο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ του γενικού διευθυντή της ΣΝΕ, Κώστα Αγγελή, «λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης και προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των επισκεπτών μας, ανακοινώσαμε και πρόσθετο δρομολόγιο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, φτάνοντας συνολικά τα τρία δρομολόγια». Αναφορικά, με τα μέτρα ασφαλείας, πρόσθεσε ότι «από την πρώτη μέρα τηρούμε την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που προβλέπεται για τα επιβατηγά πλοία, ενώ και με τη συνδρομή του Δήμου έχουμε λάβει και επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών».

Αντίστοιχη αύξηση εμφανίζουν οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα του νησιού, τα οποία λόγω τουριστικής κίνησης όλο τον χρόνο, έχουν ήδη ανοίξει από την 1η Ιουνίου. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, «το σύνολο των τουριστικών υποδομών και των καταστημάτων εστίασης του νησιού ακολουθεί με ευλάβεια και συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η Σκύρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Άλλωστε κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αρμόδιο για την τουριστική πολιτική του Δήμου Σκύρου, Γιάννη Ευγενικό, συμφωνήθηκε η στήριξη της Σκύρου. Όπως ανέφερε ο κ. Ευγενικός, «η ασφάλεια των επισκεπτών αποτελεί βασική προτεραιότητα για ένα νησί που δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης πανδημίας, ενώ και οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος».