Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σηκώνει ψηλά το θέμα των μετακινήσεων Διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας η παράταξη της Κατερίνας Μπατζελή

Το θέμα των μετακινήσεων  διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας και της κάλυψης θέσεων αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών κατ’ επιλογή , αναμένεται να κυριαρχήσει στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς , με τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας να ζητούν απο την Περιφερειακή Αρχή εξηγήσεις και ενημέρωση απο τον ιδιο τον Περιφερειάρχη .

«Ο έλεγχος και η διαφάνεια της εφαρμογής των πολιτικών και χρηματοδοτήσεων ,θεμάτων διοικητικής  διαχείρισης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής ,  είναι από τις ουσιαστικότερες αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου  .Εμείς ως παράταξη θα  ασκήσουμε την αρμοδιότητα αυτή και δεν θα πτοηθούμε από λαϊκές παροιμίες όπως «στου κουφού την πόρτα ,όσο θέλεις βρόντα», σημειώνει η Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά»  Κατερίνα Μπατζελή , ζητώντας  ενημέρωση και απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που έχει θέσει εν όψει του αυριανού Περιφερειακού Συμβουλίου.  

 

Ιδιαίτερα για το θέμα των μετακινήσεων διευθυντικών στελεχών η κ. Μπατζελή στην ανακοινωσή της επικαλείται δικαστικές αποφάσεις που  αποδεικνύουν , οπως αναφέρει , ''τον πολιτικό χαρακτήρα μετακινήσεων διευθυντικών στελεχών  με ευθύνη του ιδίου του Περιφερειάρχη''. Πληροφορηθήκαμε  , σημειώνει στην ιδια την ανακοίνωση η κ. Μπατζελή ''την κάλυψη θέσεων αναπληρωτών Γεν/Διευθυντών κατ’ επιλογή ,αναμένοντας… μελλοντικά και  την προκήρυξη. Να  σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς εντάσσεται στις 6 Περιφέρειες  που δεν είχαν  προκηρύξει τις  θέσεις Γενικών Διευθυντών, όπως άλλωστε αναφέρει και  έγγραφο της Πανελληνίας Ένωσης υπαλλήλων Περιφερειών τον μήνα Ιούλιο και στις δύο με την Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδας  που βάση της εγκυκλίου αριθ.71430 του ΥΠΕΣ τον Οκτώβριο του 2020,  καλούνται να επιβεβαιώσουν την περιγραφή θέσεων και την αναδιοργάνωση του Οργανισμού της ΠΣΤΕ για να προχωρήσει το Υπουργείου σε προκήρυξη  Γενικών Δ/ντων. Η καθυστέρηση είναι κυρίως με ευθύνη της ίδιας περιφέρειας  που από την προηγούμενη ΠΑ δεν επιβεβαίωσε  τα περιγράμματα θέσεων. Ενώ παράλληλα μη εφαρμόζοντας Δικαστικές αποφάσεις για παράτυπες μετακινήσεις υπαλλήλων, φορτώνουν τα πρόστιμα στον προϋπολογισμό της ΠΣΤΕ, σαν να μην  συμβαίνει τίποτα.''

''Ο  Περιφερειάρχης  μπορεί να μην έχει την υποχρέωση να  ενημερώνει σε θέματα διοίκησης, οφείλει όμως  με τις επιλογές του να διασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού της Περιφέρειας με στελέχη που έχουν την εμπειρία και δυνατότητες συντονισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων '' καταλήγει στην ανακοινωσή της η επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας .

Αντίστοιχη ερώτηση εχει καταθέσει και η παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη . 

Φωτογραφίες

    

randomness