Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σημαντικά εργα υποδομής και ανάπτυξης για το Δήμο Καμένων Βούρλων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας

 

Ολοκληρώθηκε η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου» που λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή . Το εργο ανακοίνωσε σήμερα απο τα Καμένα Βούρλα οπου βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας . 

Σημαντικό επίσης εργο για την περιοχή των Καμένων Βούρλων είναι και η Ένταξη της «Κατασκευής Νέου Κεντρικού Αγωγού Αποχέτευσης Καμένων Βούρλων»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η δαπάνη του έργου ανέρχεται περίπου στα 3,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Στη συνάντηση με το Δήμαρχο της Λουτρόπολης Γιάννη Συκιώτη , ο υπουργός ανέφερε οτι η   κυβέρνηση εχει δρομολογήσει σημαντικά  εργα υποδομής και ανάπτυξης για το Δήμο Καμένων Βούρλων. 

 Οπως είπε ο υπουργός πρόκειται για έργα που βελτιώνουν  την καθημερινότητα των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής , έργα πνοής, με σημαντική οικονομική αποτελεσματικότητα και ιδιαίτερη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και  Ενέργειας, Τουρισμού , Πολιτισμού και  Αθλητισμού, υπεγράφη η τροποποίηση χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στα Καμένα Βούρλα.

 

Με την τροποποίηση χωροθέτησης, προωθείται η αναβάθμιση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, το οποίο θα μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού. Επίσης  προχωρά και το εργο  αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εχει προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ.

Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, ο Λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου θα εξυπηρετεί δύο επιβατικά οχηματαγωγά με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες, το ένα μάλιστα 1.000 επιβατών και 200 οχημάτων.

Αλλο  πλοίο θα μεταφέρει καύσιμα με βυτιοφόρα οχήματα στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου, καθώς και καύσιμα στα πρατήρια των νήσων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Τέλος, ο Λιμένας θα εξυπηρετεί σκάφη που θα μεταφέρουν καθημερινά επιβάτες προερχόμενους από το εξωτερικό, με προορισμό τη νότια Εύβοια.

 

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τις αποζημιώσεις των κατοίκων .

 

Οπως ανέφερε ο υπουργός σε  συνεργασίας  με τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών, αποζημιώθηκαν οι δικαιούχοι για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων», με ποσό ύψους περίπου 24,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα δρομολογείται,  η χρηματοδότηση της Κοινότητας Καμένων Βούρλων, ύψους 250.000 ευρώ, για την αποκατάσταση τοπικού οδικού δικτύου μέσω εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Η σχετική πρόταση, μαζί με το επισυναπτόμενο Τεχνικό Δελτίο, υποβλήθηκε από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, στις 6 Απριλίου 2022.

Η σχετική απόφαση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη.