Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκληρή κόντρα Ζεκεντέ-Λιόλιου για τα οικονομικά του Δήμου Λοκρών

 
Σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης που εχει ξεσπάσει στο Δήμο Λοκρών για την οικονομική κατάσταση του Δήμου , ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Λιόλιος και απαντά στην κριτική που δέχεται απο τη σημερινή Δημοτική Αρχή οτι παρέδωσε εναν Δήμο υπερχρεωμένο . 
''Από την τοποθέτηση του Δημάρχου Λοκρών, κ. Ζεκεντέ, μόνο θλίψη μπορεί να προκληθεί στους Δημότες του Δήμου μας'', τονίζει ο κ. Λιόλιος , ο οποίος κατηγορεί τον νύν Δήμαρχο οτι εχει μείνει προσδεδεμένος σε τακτικές του παρελθόντος για να μεταφέρει τις ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις  .
Ειδικότερα στην απαντησή του ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος υποστηρίζει τα εξής :
''Ακούμε έναν Δήμαρχο που υπονοεί με τα λεγόμενά του ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την λειτουργία του Δήμου Λοκρών, την ηγεσία που διεκδίκησε υποσχόμενος προοπτικές.
Αντί αυτού έχει παραμείνει προσδεμένος σε τακτικές του παρελθόντος για να δικαιολογήσει το ότι αλλιώς τα περίμενε ως προς την Διοίκηση.
Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το ότι προσπαθεί να μεταφέρει την ανικανότητά του σε προηγούμενες διοικήσεις μόνο για επικοινωνιακούς λόγους γιατί επί της ουσίας είναι η πραγματικότητα.
Εμείς σε 9 χρόνια Διοίκηση, με 4 πρώην Δήμους που συνενώθηκαν, μαζί με τα χρέη τους, με 4 Μνημόνια
- Κάναμε την μείωση 25% στην ύδρευση, ΕΣΕΙΣ κάνατε αύξηση σε όλα τα ανταποδοτικά (Δημοτικούς φόρους κτλ.)
- Δεν πήραμε κανένα νέο Δάνειο, ΕΣΕΙΣ πήρατε προκαταβολή ΚΑΠ 300.000, μόλις αναλάβατε, όντας Οικονομολόγος.
- Ξεχρεώσαμε τα Δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων και λοιπές οφειλές 7.000.000 ευρώ
- Λειτουργήσαμε με δικά μας μέσα την καθαριότητα στον Δήμο, αποτελεσματικά, παρ’ όλες τις καταγγελίες που μας έκανε η τότε αντιπολίτευση στον Εισαγγελέα!!!!
- Προσλάβαμε 18 άτομα με ΑΣΕΠ στην καθαριότητα που στοίχησαν στον Προϋπολογισμό 350.000 ευρώ ετησίως κι ΕΣΕΙΣ δεν μπορείτε να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας στην καθαριότητα γιατί κάνατε παροχολογία στους υπαλλήλους γι αυτό αναθέσατε και σε ιδιώτη.
- Με τις προσπάθειες που καταβάλλαμε ενισχύσαμε τον Προϋπολογισμό του Δήμου με έκτακτα ΕΣΟΔΑ από χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής, περίπου 10.000.000 ευρώ.
- Αφήσαμε κατατεθειμένες προτάσεις έργων προς έγκριση, με πλήρης φακέλους στα αρμόδια Υπουργεία περίπου 30.000.000 ευρώ, όπως: Αποχετευτικό Λιβανατών- Αρκίτσας, Μαρτίνου- Λάρυμνας, Βελτίωση Αθλητικών εγκαταστάσεων, Αντιπλημμυρικό Θεολόγου. Στις Δαπάνες ελαχιστοποιήσαμε το κόστος από ιδίους πόρους και με τις συνεχόμενες διεκδικήσεις μας, υλοποιήσαμε τις απαραίτητες συντηρήσεις με χρηματοδοτήσεις.
Μας κατηγορείτε ότι δεσμεύσαμε το ΑΦΜ της ΛΑΡΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ τα ανταποδοτικά τέλη, που κανένας δεν είχε εισπράξει;
Το γνωρίζετε κύριε Ζεκεντέ ότι θα ήταν παράβαση καθήκοντος αν δεν το κάναμε; Και για εμένα ως Δήμαρχο αλλά και για την Υπηρεσία; ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ.
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; Μήπως πήρατε ΔΑΝΕΙΟ για να επιστρέψετε στην ΛΑΡΚΟ ενώ δεν πρέπει;
Την δέσμευση ο Δήμος την έκανε, όταν τα GOLDEN BOYS, ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ 500.000.000 ευρώ από τα κέρδη της εταιρείας και από το Ελληνικό Δημόσιο!!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ;
Επίσης να θυμίσω ότι το 2011, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι για να γίνει εκκίνηση στον νέο Δήμο Λοκρών, κάναμε απογραφή υποχρεώσεων.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!
Και αναλογιστείτε ότι εμείς αγόγγυστα τα ξεχρεώσαμε όλα συν τις δικαστικές αποφάσεις που δεν είχαν τελεσιδικήσει.
Κύριε Ζεκεντέ, περίοδος χάριτος τέλος για εσάς''.

    

randomness