Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το sms του Πολάκη ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 
Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων ! Κατακριτέα απο κάθε αποψη επομένως η συμπεριφορά του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη , ο οποίος με ''τσαμπουκά ''παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την πανδημία και πήγε να  γευματίσει εν μέσω καραντίνας σε φιλικό του σπίτι μαζί με αλλα εξι ατομα , αναρτώντας και σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο .
Γι'αυτή του την ενεργεια οπως αναμενόταν δέχτηκε κριτική απο τη Νέα Δημοκρατία αλλά και απο απλούς πολίτες . Πολλοί συνέκριναν την συμπεριφορά του με το πάρτυ των νέων σε ξενοδοχείο της Αθήνας . Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να συγκρίνουμε το πάρτυ νέων σε ξενοδοχείο της Συγγρού , στο οποίο συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού , με την ενέργεια του πρώην υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . 
Στην πρώτη περίπτωση δεκάδες άτομα αψήφησαν τα μέτρα του κορωνοϊού και διασκέδαζαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου .
Ηταν λάθος , δεν το συζητάμε .
Ομως δεν θα τους είχε αντιληφθεί κανείς εάν πολίτης δεν ειδοποιούσε ανώνυμα την Άμεση Δράση.
 
Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά . Ο πρώην υπουργός δεν πιάστηκε επ'αυτοφώρω απο την Αστυνομία , ουτε κάποιος πολίτης τηλεφώνησε ανώνυμα στην αμεση δράση . Αντίθετα ο πρώην υπουργός Υγείας πρόβαλλε επιδεικτικά ο ιδιος την επισκεψή του σε φιλικό του σπίτι με ανάρτηση στο διαδίκτυο .
Με τη συμπεριφορά του αυτή ο αψύς Κρητικός εγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων , τα απαγορευτικά μέτρα  , στέλνοντας στην κυβέρνηση το δικό του sms για την προγραμματισμένη μετακινησή του : ''Λέγομαι Πολάκης και κάνω οτι γουστάρω , χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν '' .
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι επώνυμοι επιδεικνύουν εν μέσω καθολικού lockdown , μια ανεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά . Τέτοια φαινόμενα είχαν εκδηλωθεί και στην πρώτη καραντίνα , με τον Δήμαρχο Αθηναίων να δίνει πρώτος το παράδειγμα με τις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος και με την συναυλία της Πρωτοψάλτη στους δρόμους της πρωτεύουσας . Με τη διαφορά οτι ο Δήμαρχος Αθηναίων αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη .
Την ωρα που η Αστυνομία εχει πάρει εντολές να μην χαρίζεται σε κανέναν για την μη τήρηση των μέτρων και να βεβαιώνει τσουχτερά πρόστιμα στους ανώνυμους που θα συλληφθούν να μην φοράνε μάσκα , εστω κι αν  περπατάνε μόνοι τους στο δρόμο ή να μην εχουν μαζί τους την βεβαίωση της κατ'εξαίρεση μετακινησής τους , οι επώνυμοι και πόσο μάλλον πρώην υπουργοί , αυτοί δηλαδή που θα επρεπε να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της τήρησης των μέτρων , δυστυχώς ενισχύουν με την συμπεριφιρά τους τους αρνητές των μέτρων και της υπαρξης ττου κορωνοιού , απολαμβάνοντας  μια ιδιότυπη ασυλία και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά οτι στην Ελλάδα ο νόμος δεν ισχύει για ολους .
Η φωτογραφία πάντως με τον πρώην υπουργό Υγείας εχει και εναν διδακτικό χαρακτήρα . Κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι θα ειχε συμβεί στην Ελλάδα αν η πανδημία ξεσπούσε στα χρόνια του Πολάκη και ως υπουργός Υγείας , καλούνταν αυτός να πάρει μέτρα για να περιορίσει την μεταδοτικότητα του ιού .Κάποιοι δεν θέλουν ουτε να το σκέφτονται αυτό το σενάριο !
                                                                                                                                                             Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                  Δημοσιογράφος

 

    

Απόψεις