Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στερεά Υπεροχής: Μία από τα ίδια, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θέμα λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου , θέτει ο  επικεφαλής της παράταξής  «Στερεά Υπεροχής», Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Συγκεκριμένα ζητά  την αύξηση του αριθμού συνεδριάσεων ανά μήνα και μείωση του αριθμού θεμάτων στις συνεδριάσεις, έτσι ώστε, οπως υποστηρίζει, ''το συμβούλιο και να μην καταπονείται και να γίνει πιο ουσιαστικό ως προς την επεξεργασία των θεμάτων, που τίθενται προς συζήτηση''.
Με την ανακοινωσή του ο κ. Αναγνωστάκης κάνει λόγο για  απουσία στρατηγικού αναπτυξιακού προγραμματισμού, αφού οπως αναφέρει ''καμία διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης ούτε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε, για την προετοιμασία και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, του ΕΣΠΑ περιόδου 21-27, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και του νέου Ταμείου Ανάκαμψης''. ''Η  περιφερειακή αρχή, τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος,  πορεύεται, χτίζοντας ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων και πράττοντας στη λογική «δώσε και μένα μπάρμπα».
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη ''η σοβαρότερη αρμοδιότητα του περιφερειακού συμβουλίου, όπως τη θέτει ο συστατικός νόμος της αιρετής περιφέρειας και που είναι φυσικά ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και στηλίτευσε τη λογική των αποσπασματικών παρεμβάσεων με κατακερματισμό των πόρων''.