Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη σύσταση 11(!!) ειδικών επιτροπών για την καταγραφή των ζημιών προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων

Στη σύσταση 11(!!) ειδικών επιτροπών για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν απο την θεομηνία , προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων , καλώντας τους πληγέντες εντός 30 ημερών, δηλαδή έως 17 Οκτωβρίου 2020, να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί, στις υπηρεσίες του Δήμου . Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής η σύσταση των εντεκα επιτροπών εγινε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης των ζημιών σε νοικοκυριά , επιχειρήσεις και υποδομές του Δήμου .Συγκεκριμένα  σε περιοχές του Δήμου  για αποζημίωση των πληγέντων συστάθηκαν 4 επιτροπές και  σε υποδομές του Δήμου  7 επιτροπές !

Επισημαίνεται πάντως ότι τα μέτρα αποκατάστασης λαμβάνονται εφόσον οι καταστροφές που προκαλούνται έχουν το χαρακτήρα θεομηνίας και πλήττουν ευρύτερες περιοχές και όχι μεμονωμένες οικοδομές, σύμφωνα με  έγγραφο του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., η δε αποκατάσταση των ζημιών αφορά σε κτίρια .

Θέματα καταγραφής και αποζημιώσεων, από καταστροφές που προκαλούνται από πυρκαγιές στο ζωικό κεφάλαιο ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ . Θέματα αποζημιώσεων στο ζωικό κεφάλαιο, που δεν εμπίπτουν στον ανωτέρω Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, καθώς και για καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο ή στα μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του πάγιου κεφαλαίου και εξοπλισμού, ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων , όπως αυτός ισχύει με αρμόδιο φορέα υλοποίησης τον ΕΛΓΑ.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness