Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Βουλή η στήριξη των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιού

 
Επανέφερε στην Βουλή το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιού στην Βοιωτία, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης .
Στην ερώτησή του τονίζει  ότι οι παραγωγοί των δύο αυτών βασικών προϊόντων , που αποτελούν απαιτητικές καλλιέργειες με υψηλό κόστος παραγωγής, έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Μετά τη συγκομιδή της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο αφού προστέθηκε στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τη συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας διάθεσης των ποσοτήτων κρεμμυδιού που συγκομίστηκε το καλοκαίρι.
Επιπλέον, υπογραμμίζει  ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, η ζήτηση των προϊόντων αυτών ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικά μειωμένη δεδομένου ότι η εστίαση και τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά και ο τουρισμός μειώθηκε δραματικά.
Κατόπιν αυτών, ζητά  από τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να συμπεριληφθούν οι παραγωγοί καλοκαιρινής, φθινοπωρινής πατάτας και κρεμμυδιού της Βοιωτίας στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για τον Covid-19.
Τέλος, ερωτά σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει αναφορικά με τις ποσότητες προϊόντων που έχουν ήδη αποθηκεύσει οι παραγωγοί και αδυνατούν να διαθέσουν στην αγορά.