Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Ελλάδα ακόμη συζητάμε για τα αναδρομικά ! (Aρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση . Δεν υπάρχει σωσμός σε αυτή τη χώρα , οσο στο δημόσιο βίο θα κυριαρχεί μια λαικίστικη και απολύτως δημαγωγωγική πολιτική που θα την υπηρετούν με συνέπεια οι πολιτικοί ολων των κομματικών σχηματισμών , αποφεύγοντας να πούν στον λαό την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία και τις προοπτικές που εχει για να εξέλθει ζωντανή απο μια διπλή κρίση . Την υγειονομική και την οικονομική .
Η πολιτική οπως την είχε ορίσει ο Γκαλμπρέιθ είναι πάντα η επιλογή ανάμεσα στο δυσάρεστο και το καταστροφικό .
Φάινεται ομως οτι αυτός ο ορισμός δεν αφορά την δική μας χώρα , οπου επικρατεί ενας αλλος ορισμός . Οτι πολιτική είναι να κρύβεις απο το λαό την αλήθεια , να τον κοιμίζεις με ψέμματα και να λές στους ψηφοφόρους -πελάτες σου ο,τι ακούγεται ευχάριστο στ'αυτιά .
Βασικό θέμα συζήτησης σήμερα στην Ελλάδα είναι τα αναδρομικά των συνταξιούχων που δικαιώθηκαν απο το Συμβούλιο της Επικρατείας . 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εσπευσε να δηλώσει οτι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και αφησε να εννοηθεί οτι χρήματα θα πάρουν ολοι οι συνταξιούχοι , τόσο αυτοί που εκαναν προσφυγή , οσο και οι αλλοι που δεν προσέφυγαν .
Απο κοντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ανταγωνιζόμενο την κυβέρνηση σε λαικισμό ,εσπευσε να χαιδέψει τα αυτιά των συνταξιούχων .
Μάλιστα η πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου σε συνεντευξή της σε Κυριακάτικη εφημερίδα , αφου πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι εφαρμόζει την συνταγή που μας οδήγησε στην κρίση και στο μνημόνιο , στη συνέχεια δήλωσε οτι φέτος είναι μια τεράστια ευκαιρία να καταβληθούν τα αναδρομικά σε ολους τους συνταξιούχους αφου οπως είπε δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα .
Με αλλα λόγια η πρώην υπουργός ζητά απο την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική των παροχών και την αδικη κατανομή των βαρών , μια πολιτική που εν πολλοίς ευθύνεται για τα χάλια μας .
Την ιδια ωρα ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες τη χορήγηση γενναίων επιδοτήσεων και δανείων , αλλά χωρίς μνημονιακές δεσμεύσεις , ψάχνοντας προφανώς για κορόιδα !
Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν είχε καμία αντίρρηση για την καταβολή των αναδρομικών 3,6 δις ευρώ στους συνταξιούχους , αν η ελληνική οικονομία ηταν σε φάση ανάπτυξης ,εξασφαλίζοντας δουλειές και εισοδήματα για τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας .
Κανένας σε αυτή την χώρα δεν θα είχε καμία αντίρρηση , οι συνταξιούχοι να πάρουν και αύξηση , αν η ελληνική οικονομία είχε πράγματι αυτή την δυνατότητα .
Η ενστασή μας εχει να κάνει με το γεγονός οτι ολη αυτή η συζήτηση για τα αναδρομικά γίνεται σε μια περίοδο που η συνολική απόδοση της οικονομίας , μάλλον για τα χειρότερα μας προετοιμάζει , καθώς το δημόσιο χρέος αυξάνεται , τα ελλείμματα επιστρέφουν , τα εσοδα του κρατικού προυπολογισμού μειώνονται , χιλιάδες οικογένειες είδαν τα εισοδηματά τους να μειώνονται λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης , εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι , προστίθενται στις λίστες των ανέργων και πολλές επιχειρήσεις είναι ετοιμες να κατεβάσουν ρολά καθώς ο τζίρος τους μειώνεται συνεχώς .
Υπο αυτές τις συνθήκες τα αναδρομικά προσθέτουν νέα βάρη στην οικονομία , στις επιχειρήσεις , στους εργαζόμενους . Και το χειρότερο οσο θα συνεχίζεται η αδικη και ανιση κατανομή των βαρών , δεν πρόκειται ποτέ η ελληνική οικονομία να ανασάνει , ουτε φυσικά οι εργαζόμενοι να δούν καλύτερες ημέρες !
Και αυτή είναι η ωμή αλήθεια που οι πολιτικοί μας αποφεύγουν να εκστομίσουν . 
 
                                                                                                                                                               Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                    Δημοσιογράφος 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων