Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην ορεινή Λοκρίδα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

Για μια ακόμη φορά περιόδευσε στην ορεινή Λοκρίδα το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.
Αρχικά ο κ. Συμεών επισκέφθηκε την Αμφίκλεια και συγκεκριμένα το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το παρακείμενο πρότυπο αγρόκτημα «ΑΜΦΙΚΑΙΑ», ένα κατάφυτο χώρο 200 στρεμμάτων στις παρυφές του Παρνασσού, μέσα στο οποίο έχει αναπτυχθεί εδώ και είκοσι χρόνια μια πρότυπη τουριστική μονάδα με κατεύθυνση την καλλιέργεια της γης, την προστασία της φύσης, την αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην καθημερινή πρακτική αγροτική και κτηνοτροφική ζωή.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και των Θυρανοιξίων στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Μοδίου, το οποίο τιμάται επ’ όνοματι των Αγίων Μαρτύρων Φανουρίου του Νεοφανούς και Μάμαντος και το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο του χωριού σ’ έναν κατάφυτο λόφο.

 

Διαβάστε περισσότερα στη εφημερίδα μας στο φύλλο της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

 

Φωτογραφίες

   

randomness