Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στήριξη των βαμβακοπαραγωγών ζητά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης

 
 Eρώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και Οικονομικών, με την οποία ζητά την ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας και την προστασία των παραγωγών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης . 
Στην ερωτησή του τονίζει  ότι οι βαμβακοπαραγωγοί της Στερεάς , βρίσκονται σε ιδιαίτερη οικονομική στενότητα αλλά και αβεβαιότητα για την νέα καλλιεργητική χρονιά.
 Επισημαίνει επίσης ότι το τελευταίο έτος οι βαμβακοκαλλιεργητές αντιμετώπισαν καταστροφικές καιρικές συνθήκες, την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας, με τιμές κατώτερες του αναμενόμενου, και με βασικό αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εισοδήματος. Τέλος, ότι η ένταξη των αγροτών στον 4ο και 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ένα μέτρο αμφίβολης συμβολής και αποτελεσματικότητας.
  Ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αντιστάθμιση στη ζημιά της βαμβακοκαλλιέργειας εν μέσω πανδημίας, ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 

    

randomness