Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο δρόμο για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων για τους πρόσφυγες

Στο δρόμο για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι των Καμένω Βούρλων , κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για την ελευση 36 προσφυγόπουλων στη Λουτρόπολη και την εγκαταστασή τους σε ξενοδοχείο της περιοχής . Σε λαική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα , ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσαν αιφνιδιασμένοι απο τις εξελίξεις , ενω κάλεσαν τους κατοίκους σε εναν αγώνα διαρκείας για να αποτραπεί το ενδεχόμενο εγκατάστασης στηπεριοχή των Καμένων Βούρλων μεγάλου αριθμού μεταναστών -προσφύγων . 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντιθεσή του στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή των Καμένω Βούρλων και κάλεσε τους κατοίκους της Λουτρόπολης για μια καθολική διαμαρτυρία και κινητοποίηση ενάντια στις προθέσεις το Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των διαφόρων ΜΚΟ να αποφασίσουν για το που θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες . Ενημερώνοντας τους κατοίκους ο κ. Συκιώτης τόνισε οτι εχει ζητήσει συνάντηση με ολους τους βουλευτές του νομού , απο τους οποιους θα ζητήσει να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή .
''Αν και αιφνιδιαστήκαμε απο τις εξελίξεις , εν τούτοις ενεργήσαμε με ταχύτητα και καταφέραμε το πρόβλημα των Καμένων Βούρλων να συζητηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο '' τόνισε ο κ. Συκιώτης .
Σύμφωνα με το Δήμαρχο οι  χώροι που  έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. ''Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια , θεωρεί οτι ''η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή''.
Στη λαική συνέλευση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής , παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας , ο οποίος εξέφρασε την συμπαραστασή του στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας . Αναφερόμενος στις εξελίξεις ο κ. Καρακάντζας επεσήμανε οτι είναι αδιανόητο για ενα τόσο σοβαρό θέαμ να μην ενημερώνεται η τοπική κοινωνία και η Περιφέρεια και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να λειτουργούν εντελώς αιφνιδιαστικά . Σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για προσωρινή διαμονή (transit) μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν για την Ευρώπη.
 Η διαμονή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.
 
                                                                     Ενισχύει τα τείχη και δυναμώνει τους φράκτες 

Για απόπειρα εισαγωγής εκ νέου ενός συστήματος που έχει αποτύχει εδώ και χρόνια, με τρομερές συνέπειες, καθώς ενισχύει τα τείχη και δυναμώνει τους φράκτες χαρακτηρίζει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μόλις δημοσιοποιήθηκε.

Η διευθύντρια Συνηγορίας στην ΕΕ της Διεθνούς Αμνηστίας, Eve Geddie, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, ότι «η κράτηση καθίσταται κανόνας, ενώ το Σύμφωνο βασίζεται στην αποτροπή, τον περιορισμό σε καταυλισμούς και τη συνεργασία με κυβερνήσεις που καταπατούν δικαιώματα».

Η οργάνωση εκτιμά επίσης, ότι αυτό το σύμφωνο «δεν θα κάνει τίποτα για να ανακουφίσει τα δεινά χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά ή σε κέντρα κράτησης στη Λιβύη. Ούτε θα παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη σε χώρες όπου φτάνουν αρχικά οι άνθρωποι που ζητούν ασφάλεια».

Η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή, οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να αναπτύξουν ένα φιλόδοξο σχέδιο για ασφαλείς και νόμιμες οδούς και να διασφαλίσουν μια ανθρωπιστική και βιώσιμη προσέγγιση, που θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαρκέσει.

 

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness