Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο υπ. Παιδείας η πρόταση Συμεών για να χρησιμοποιηθούν οι Ναοί ακόμη και για σχολεία

 

Την πρόθεση του Μητροπολίτη  Φθιώτιδος κ. Συμεών να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας στην εκπαιδευτική κοινότητα για την διεξαγωγή των μαθημάτων , χαιρετίζει με επιστολή της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα .

Με την επιστολή της η κ. Μπενιάτα ευχαριστεί εγκαρδίως  τον Σεβασμιώτατο ''για τη συγκινητική, γεναιόδωρη και πρωτοπόρο, ομολογουμένως, πρότασή σας, την οποία μας γνωστοποιήσατε με την υπ’ αρίθμ. 17/11-1-2021 επιστολή σας, να συνδράμετε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει η Εκκλησία, την εκπαιδευτική κοινότητα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε''.

 

''Αποδεικνύετε εμπράκτως για μία ακόμη φορά, επισημαίνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης , πως το πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας είναι να κρατά την κοινωνία ενωμένη, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθεια και τη συνεργασία της σε όλους τους φορείς της πολιτείας και εμπνέοντας τη διάθεση σε όλους μας να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

 

Μέσα σ΄ αυτές τις δύστοπες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε, η προσφορά σας, μόνο αισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού εγείρει. Μεταφέροντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, στην οποία προωθήθηκε αμέσως η πρότασή σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η όποια αδυναμία αξιοποίησής της, έχει σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας και το συνεχές ενδιαφέρον σας για την εκπαίδευση. Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει δύναμη και φώτιση για την συνέχιση της μεγάλης διακονίας σας''.

 

Θυμίζουμε οτι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο κυριακάτικο μήνυμα του από την Μητρόπολη Φθιώτιδας, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας τόσο τα 89 πνευματικά κέντρα της Μητρόπολης όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, αμφιθέατρα, αίθουσες κοινωνικών φορέων, ακόμα και τους ίδιους τους Ναούς, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και για σχολεία.

 

 

 

 

    

randomness