Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στον υφυπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας

Σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Φθιώτιδας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας επισκέφθηκαε τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης  Γιώργο Κώτσηρα. Στα πλαίσια της συνάντησης του με τον αρμόδιο για θέματα δικαιοσύνης κυβερνητικό παράγοντα , ο κ. Χειμάρας εθεσε το ζήτημα  της κάλυψης των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων ζητώντας μία επιπλέον θέση Αντιεισαγγελέα Εφετών , δεδομένου ότι η Λαμία είναι έδρα της Περιφέρειας και τριών καταστημάτων κράτησης.

Επίσης ο κ. Χειμάρας χαρακτήρισε αναγκαία τη βελτίωση των υποδομών του δικαστικού μεγάρου Λαμίας  και ιδιαίτερα η τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ, για την οποία ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες.

''Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά, στο πλαίσιο της κατάρτισης του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των παιδιών και την προστασία της ανηλικότητας, που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο'' σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας .

''Η προστασία των παιδιών μας από κάθε φαινόμενο κακοποίησης, έμφυλης βίας και κοινωνικού αποκλεισμού, είναι το ζητούμενο της νομοθέτησης.

Αν και δεν εξαρτάται από τον ίδιο, είναι προφανές πως μετέφερα την αγωνία των Δικηγόρων της Φθιώτιδας για την επαναλειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών με τη λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Η αναστολή λειτουργίας τους για σχεδόν ένα χρόνο, δημιουργεί ζητήματα επιβίωσης στο νομικό κόσμο της Φθιώτιδας».