Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης προκειμένου να συζητήσει μαζί του όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αγράφων με σημαντικότερο το ζήτημα των αιολικών πάρκων .
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας  Γιώργος Κατσούλας.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα των επιπτώσεων από την πιθανή εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στη Βαλαώρα, σε ένα κτηνοτροφικό χωριό της Ευρυτανίας κινδυνεύοντας να χαθούν 3.000 στρέμματα αν αλλάξουν χρήση και παραχωρηθούν για Φωτοβολταϊκά.
 Ο Δήμαρχος Αγράφων τόνισε την  ανάγκη θέσπισης ειδικού προγράμματος "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" για τις ορεινές περιοχές προκειμένου να αναβαθμίσουν οι δημότες  την ενεργειακή αποδοτικότητα των σπιτιών τους , ενω εθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης απόδοσης ανταποδοτικού τέλους του μεγαλύτερου Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου της λίμνης των Κρεμαστών από τη ΔΕΗ, η στάθμη της οποίας έχει μεγάλη διακύμανση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Ο Υπουργός τόνισε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν είναι σημαντικά, δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματα του Δήμου ενώ τόνισε ότι παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, θα υπάρξει στενή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τοπική κοινωνία για έμπρακτη λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα χρόνια προβλήματα και να υπάρξει δίκαιη λύση.