Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στον υπουργό Υγείας και σε ολους τους βουλευτές η διαμαρτυρία του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας «360°»

Εντονα διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Διαβητικών  Φθιώτιδας «360°» γιατί το υπουργείο Υγείας επιμένει να τοποθετεί τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε ομάδα ενδιάμεσου κινδύνου.

O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας  Βασ. Κικίλια κοινοποίησε την επιστολή του νεοσύστατου Συλλόγου των Διαβητικών , ζητώντας  από τον Υπουργό την εξέταση της δυνατότητας να τροποποιηθεί ο Ν. 4011/20, όσον αφορά το χαρακτηρισμό των ευπαθών, λόγω CoViD-19 ομάδων, προκειμένου να ενταχθούν στις κατηγορίες αυτές όλοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί και αποκλεισμοί και να εξασφαλισθεί η καλύτερη ποιότητα ζωής και εργασίας τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών  Φθιώτιδας «360°» εκτός απο   τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, κοινοποιεί την επιστολή του και  προς τους βουλευτές Φθιώτιδας, αντιδρώντας στην αναλγησία του Υπουργείου που επιμένει να τοποθετεί τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε ομάδα ενδιάμεσου κινδύνου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4011/Τ.Β΄/19.09.2020, οι νοσούντες από Σακχαρώδη Διαβήτη δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αδιαφορώντας για τις σύγχρονες επιστημονικές διαπιστώσεις που τονίζουν ότι ο κίνδυνος διασωλήνωσης αυξάνεται από 60% μέχρι και 100% σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς η παθοφυσιολογία του Covid-19 οδηγεί σε μείωση, ή και ακύρωση των Β’ κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

Ο Σύλλογος Διαβητικών  Φθιώτιδας «360°», ταγμένος στις αρχές που διέπουν το πνεύμα και το ύφος του Συλλόγου για αλληλεγγύη και κοινωνική ισονομία, δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Φθιώτιδα, προειδοποιώντας ότι θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή αδιαφορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.Την επιστολή υπογράφει  η πρόεδρος του Συλλόγου Βασιλική Παπαρούνα . 

    

randomness