Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο απολυμένους εργαζόμενους και συνδικαλιστές στην Πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας

Την κατάργηση όλων των εργολαβιών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (στην σίτιση, καθαριότητα, τεχνική Υπηρεσία, φύλαξη κλπ) και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην δύναμη του Νοσοκομείου, απαίτησαν σήμερα συνδικαλιστές του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Φθιώτιδας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας . Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι 15 εργαζόμενοι στη σίτιση που απολύθηκαν μετά τη λήξη της ατομκής σύμβασης που είχαν υπογράψει με την εταρεία που είχε αναλάβει για δύο χρόνια την σίτιση του Νοσοκομείου . Το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Φθιώτιδας ζητά να επαναπροσληφθούν οι 15 εργαζόμενοι της σίτισης . Μάλιστα ζητούν απο το υπουργείο Υγείας μέσα απο τη σύμβαση με το νέο ανάδοχο να συνεχίσουν να εργάζονται στο συνολό τους οι εργαζόμενοι που είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με τον προηγούμενο ανάδοχο . Επίσης ζητούν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, Ιατρών και νοσηλευτών , ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των δομών υγείας ,  επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ , καθώς και μαζικά δωρεάν τεστ για τον covid-19 και δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους.

 

Στο πλευρό των απολυμένων με ανακοινώσεις που εξέδωσαν και τα Σωματεία Συνταξιούχων Φθιώτιδας (ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, Δημόσιο ) και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ . Διαμαρτύρονται  γιατί οπως καταγγέλλουν ''η  κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας ακριβώς στα ίδια χνάρια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με προσωπικό, ξεκινάει νέες απολύσεις στα νοσοκομεία. Προχώρησε μέσω της αλλαγής εργολάβου στη σίτιση, στην απόλυση των 15 εργαζομένων του Νοσοκομείου, που δούλευαν για δεκαέξι χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο για το Νοσοκομείο τομέα, και που την περασμένη άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, εισπράττοντας τότε χειροκρότημα και τώρα απολύσεις.

Αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση των απαράδεκτων εργολαβιών στο Νοσοκομείο και να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στο μόνιμο προσωπικό καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες για τη σίτιση των ασθενών προχωρά στην απόλυση. Οι ανάγκες που καλύπτουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι πάγιες, Η σίτιση των ασθενών είναι πολύ σημαντική πλευρά της θεραπείας τους. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών κομβικής σημασίας και η εμπειρία του ήδη υπάρχοντος προσωπικού πολύτιμη ειδικά αυτή την περίοδο. Όποιος πετά τους εργαζόμενους αυτούς στο δρόμο δεν πλήττει μόνο τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς αλλά και συνολικά το λαό. Ευθύνη φέρει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας που έκανε σύμβαση που δεν διασφαλίζει την εργασία αυτών των 15 εργαζομένων και φαίνεται ακόμη και τώρα ότι δεν έχει καμιά διάθεση να διασφαλίσει την εργασία τους. Καταρρέουν με παταγώδη τρόπο οι δηλώσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ για την υγεία του λαού''.

 

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

randomness