Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης για τους πρόσφυγες στον Καραβόμυλο

Τις εντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας πυροδοτεί η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει hot spot στην περιοχή του Καραβομύλου στο στρατόπεδο “Γεωργίου Παπαποστόλου” για να υποδεχτεί αγνωστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών . 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πρόσφυγες θα έχουν ήδη εγκατασταθεί στο σημείο .

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν τους συμπολίτες τους από όλη την Ανατολική Φθιώτιδα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11.00 το πρωί έξω από το στρατόπεδο .

Στο πλευρό των κατοίκων και η νέα δημοτική αρχή , με την Δήμαρχο Βιργινία Στεργίου να δηλώνει σε ολους τους τόνους οτι δεν θα δεχτεί αυθαίρετες αποφάσεις και τετελεσμένα γεγονότα .

Στο πλευρό της Δημοτικής αρχής και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας Γιώργος Παπαδόπουλος , ο οποίος σε ανακοινωσή του σημειώνει τα εξής : ''ως ενεργός πολίτης , ως γνώστης των συνεπειών της έλευσης λαθρομεταναστών σε μια περιοχή και πόσο μάλλον εντός των ορίων μιας κοινότητας όπως αυτής του Καραβομύλου , θέλω να δηλώσω ότι συμμερίζομαι πλήρως της ανησυχίες και στηρίζω τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής του τόπου μας καθώς και του κοινοτικού συμβουλίου του Καραβομύλου .

Όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά θα πρέπει να δώσουμε σκληρό αγώνα ώστε να αποτρέψουμε τον επερχόμενο όλεθρο'' .

Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης σε δηλώσεις τους  επιβεβαίωσαν το γεγονός εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο, μέσα στον Σεπτέμβριο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη τους ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν αποτελεί την ιδανική λύση για την φιλοξενία προσφύγων.

Η ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης στην επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δημιουργία ενός κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στον συγκεκριμένο χώρο θεωρείται δεδομένο και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο “Γεωργίου Παπαποστόλου”. 

 

 

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...
randomness