Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκέντρωση στη Λαμία για τους συλληφθέντες στο ΑΠΘ

Συγκέντρωση για τις 31 χθεσινές συλλήψεις στο ΑΠΘ, έπειτα από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας. 

Ειδικότερα, μετά την χθεσινή κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές, που εναντιώνονται στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, ακολούθησε επέμβαση και τελικά εκκένωση του χώρου από τα ΜΑΤ, έπειτα από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Συνολικά, συνελήφθησαν 31 άτομα. 

Φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορα τμήματα της Λαμίας, άτομα που σπουδάζουν εκτός Λαμίας, ωστόσο οι σχολές τους είναι κλειστές, μέλη του Εργατουπαλληλικού Κέντρου αλλά και του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Λαμίας, όπως και άνθρωποι εκτός της φοιτητικής κοινότητας που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες, συγκεντρώθηκαν στη πλατεία, θέλοντας να τονίσουν το αίτημά τους για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών. 

Όπως φαίνεται και στο πανό που ανήρτησαν, υποστήριξαν πως με ΜΑΤ μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων δεν μπορεί να υπάρξει Παιδεία, ενώ ζητούν να ανοίξουν οι σχολές. Οι κινητοποιήσεις, όπως τόνισαν, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Να σημειώσουμε πως πριν από λίγο οι 31 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την ερχόμενη Πέμπτη. 

    

randomness