Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ένας παππούς κι ένας παιδί αφηγούνται», στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης.

Επρόκειτο για μια προσπάθεια αποτύπωσης των βιωμάτων ανθρώπων που έζησαν τα δεινά του πολέμου αλλά και της κατοχής, κυρίως στην περιοχή της Λοκρίδας, μέσα από μαγνητοσκοπημένες ή ηχογραφημένες συνεντεύξεις, τις οποίες επιμελήθηκαν και διεξήγαγαν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων Αταλάντης και Λιβανατών. Παράλληλα τα παιδιά επέλεξαν, κατά τα ειδικά τους ενδιαφέροντα, και ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν πτυχές του πολέμου και των χρόνων που ακολούθησαν, με την βοήθεια των καθηγητών τους και των συντονιστών της εκδήλωσης, της Έλενας Κυριάκου και της Μαρίας Τζανακάκη, Δημοτικών Συμβούλων.

Κεντρική συμμετοχή είχε το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης με τραγούδια της εποχής του πολέμου, εκτελεσμένα από μαθητές και καθηγητές του Ωδείου και την Παιδική Χορωδία. Σπουδαία ήταν η συμβολή της Αιάντειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης που παρείχε πολύτιμο υλικό προς επεξεργασία στους μαθητές και συντονιστές, ενώ ταυτόχρονα σημαντική ήταν κι η υποστήριξη από πολίτες εθελοντές στην προσπάθεια, η οποία έτυχε συγκινητικής απήχησης σε πλήθος πολιτών που παρευρέθηκαν.

Φωτογραφίες

   

Απόψεις