Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την ακαρπία της ελιάς


Επιτροπή για την ακαρπία της ελιάς στην Π.Ε. Φθιώτιδας συγκροτήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιου Καρακάντζα, σε συνέχεια της σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου.
Η επιτροπή συγκροτήθηκε δίχως χρονοτριβή και έχει ήδη από την Δευτέρα ενεργοποιηθεί. Στόχος της είναι η αξιολόγηση, τεκμηρίωση, καταγραφή και αποτίμηση της ακαρπίας της ελιάς. Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι η σύνταξη σχετικής έκθεσης με την κατάσταση ανά περιοχή, καλλιέργεια και ποικιλία.
«Όπως είναι γνωστό, στην Περιφέρεια καλλιεργούνται πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, με τα οποία ασχολούνται δεκάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί. Άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ θα αξιολογήσουν το μέγεθος του προβλήματος και θα παραδώσουν σχετική μελέτη, που θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και θα εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στην παραγωγή», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας.

    

randomness