Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμμετοχή από τη Λαμία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας

Η 633η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου στη Λαμία. Μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Λαμιέων, κατόπιν πρόσκλησης του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Τα μέλη του ΔΣ του Εθνικού Δικτύου καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αμαλία Ποντίκα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ Καθηγητής Αθανάσιος Κακαρούντας ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις δράσεις ανάπτυξης κόμβου High Performance Computing και Artificial Intelligence στην πόλη της Λαμίας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών και την δυνατότητα διασύνδεσής του στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο κόμβος θα προσφέρει ερευνητικές υπηρεσίες προς τους ερευνητές της Στερεάς Ελλάδας καθώς και δράσεις Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους δημόσιους φορείς.

Παρόμοιες δράσεις σε εξέλιξη ανακοινώθηκαν από το μέλος του Δ.Σ., Καθηγήτρια και Αντιπρύτανη του ΠΑΔΑ, Κλειώ Σγουροπούλου, και τον Πρόεδρο της ΕΔΥΤΕ Α.Ε., Καθηγητή Στέφανο Κόλλια.


Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για τις δράσεις επέκτασης του δικτύου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. για την κάλυψη των ερευνητικών και επιστημονικών υποδομών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του δεύτερου τριμήνου 2022.

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε., φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς φορείς της χώρας και λειτουργεί από το 1998. Παρέχει προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στους στρατηγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

 

 

    

 

randomness