Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση Σταικούρα -Χατζηδάκη με τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Μέχρι τέλους της χρονιάς που διανύουμε αναμένεται η κυβέρνηση να πάρει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ . Αυτό τουλάχιστον ελέχθη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστή Χατζηδάκη με εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Στη συνάντηση τονίστηκε απο τους δύο υπουργούς   ότι από τις επαφές που είχαν  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξασφάλισαν  ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση του 2014, που προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, διαγράφεται το πρόστιμο των 136 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

 

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους εργαζομένους να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις μέχρι τέλους του έτους. Από την πλευρά τους, τα σωματεία έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, όπως η τύχη του προσωπικού, οι πιθανές αποζημιώσεις αποχώρησης κ.τ.λ.. Η κυβέρνηση τόνισε ότι τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποκρατικοποίησης. Σε πρώτη φάση αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ να ορίσει νομικούς συμβούλους για την αποκρατικοποίηση ενώ, για την όλη διαδικασία, προβλέπεται να υπάρξουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιφυλάχθηκαν για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.  Στην αυριανή Γενική τους Συνέλευση  αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να ληφθούν αποφάσεις  από την πλευρά των εργαζομένων .

   

randomness